Hollywood7. januar 2018

Derfor går stjernerne i sort til Golden Globe

Når Golden Globe-prisuddelingen løber af stablen i morgen, kommer mange af stjernerne til at være klædt i sort på den røde løber
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sorte-kjoler-gg.jpg
 Foto: All Over Press

Søndag nat løber de 75. Golden Globe Awards af stablen, og i år kommer den røde løber til at se anderledes ud.

Mange af de største kvindelige skuespillere i Hollywood har nemlig aftalt at iføre sig sort for at sætte fokus på den bølge af sexchikane og seksuelle overgreb, der har rystet filmbranchen på det seneste.

De mange anklager om sexchikane og seksuelle overgreb er gået under #MeToo, og i kølvandet af det har nogle af Hollywoods største kvindelige skuespillere, blandt andet Reese Witherspoon og Eva Longoria, startet Time's Up, der er et initiativ mod sexchikane og seksuelle overgreb.

Ved at klæde sig i sort vil Hollywoods kvinder - og de mænd, der støtter dem - vise en samlet front mod sexchikane og seksuelle overgreb, men ifølge det amerikanske ugeblad People er det ikke alle, der er enige i den tilgang til det kontroversielle emne.

- Der er en modreaktion til at klæde sig i sort-mandatet. Nogle føler, at kvinder burde fejre deres nyfundne magtfulde, stærke stemmer og fremtiden ved at bære et bredt udvalg af farvestrålende nuancer. I stedet for at forplumre det reelle problem med et mandat til kun at bære én bestemt farve. Der vil være nogle store, vigtige taler, det er der ingen tvivl om, og de vil være et meget bedre budskab, forklarer en kilde til People.

Stjerneskuespillerne bag Time's Up-initiativet har derfor helgarderet sig og har også kreeret en Time's Up-broche, som de kan sætte på deres kjole eller jakkesæt for at vise, at de støtter sagen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mange af stjernerne vil højst sandsynligt bære denne broche for at vise deres sympati for Time's Up-initiativet.

Skuespilleren Rosario Dawson opfordrer også "almindelige" mennesker til at vise, at de tager afstand fra sexchikane ved at bære sort.

- Vi går i sort for at symbolisere solidaritet, fortæller hun i en video på sin Instagram-profil.

- At død og begravelse har ramt magtmisbrug, og at det er tid til at fejre hinanden - ikke bare de nominerede på vores film- og TV-skærme, but vores historiefortællere, der på modig vis er stået frem og modigt har delt deres personlige historier, som har befriet så mange af os, lyder det fra "Sin City"-stjernen, der også sender en hilsen til de mange skuespillere, der er stået frem med deres historier.

- Tak, Rose McGowan, tak, Olivia Munn, tak, Salma Hayrek, tak, Ashley Judd, Annabella Sciorra, Asia Argento, Gabrielle Union, Ellen Page, Terry Crews, Anthony Rapp, lister skuespilleren op.

- Tak, fordi i alle modigt fortæller jeres historier og signalerer dette øjeblik. Time's up, siger skuespilleren.

- Vær sød at slutte jer sammen med os på søndag. Post jeres videoer og billeder af jer selv helt i sort, uanset om du ser med eller ikke ser med, tager med eller ikke tager med. Skriv under på vores solidaritetsbrev og doner til Time's Up-fonden, lyder opfordringen fra Rosario Dawson.

Artiklen fortsætter under videoen.

Se alle kjolerne fra sidste års Golden Globe Awards i galleriet:

De flotteste kjoler fra Golden Globes 2017

Sponsoreret indhold