Bono: Det er første angreb på musikken

U2 aflyste deres planlagte koncert i Paris lørdag efter terrorangrebet mod den franske hovedstad.

U2 aflyste deres planlagte koncert i Paris lørdag efter terrorangrebet mod den franske hovedstad.

All Over

Det irske band U2 var i Paris under fredagens tragiske hændelser, hvor de øvede forud for den koncert, de selv skulle spille dagen efter. Men koncerten blev af gode grunde aflyst, og forsangeren Bono fortæller nu om de spor, den blodige tragedie har sat.

- Vores tanker er først og fremmest hos Eagles of Death Metals fans, fortæller Bono til den irske radiostation RTÉ2fm ifølge E! News.

Bono og de tre U2-bandmedlemmer Adam Clayton, Larry Mullen Jr. og The Edge, som alle var i Paris, blev i byen og lagde blomster til ære for dem, som mistede livet heriblandt under gidseldramaet ved Eagles of Death Metals koncert.

- Hvis man tænker over det, er størstedelen af ofrene musikfans. Det her er det første direkte angreb på musikken i denne såkaldte "krig mod terror", eller hvad det hedder. Det er meget frustrerende, siger U2-frontmanden.

U2, der blandt andet tæller forsangeren Bono, besøgte stedet, hvor over 80 mennesker mistede livet fredag aften.

Bono og resten af U2 besøgte musikspillestedet, hvor omkring 80 mennesker mistede livet fredag aften. Foto: All Over

- Det er vores folk. Det kunne have været mig ved den koncert, dig ved den koncert, på det spillested. Det er en meget genkendelig situation for dig og mig, og det koldblodige aspekt ved de her mord er meget foruroligende, og det er det, jeg slet ikke kan få ud af hovedet, siger 55-årige Bono.

U2 var i Paris, da terrorangrebet fandt sted og var i gang med at øve på AccorHotels Arena, som ligger bare få minutter væk fra Le Bataclan, hvor gidseldramaet blev udspillet, skriver E! News.

Efterfølgende blev U2's planlagte koncert i byen aflyst, men Bono fortæller, at det ikke var bandets eget valg.

- Vi aflyste ikke selv koncerten. Den blev aflyst, og jeg forstår fuldstændig hvorfor. Det er op til de franske myndigheder og byen, hvornår vi skal spille i stedet, fortalte Bono til den irske radiostation RTÉ2fm.

/ritzau/FOKUS

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close