Hollywood6. december 2018

”Befri Willy”-stjerne sigtet for vold mod kæreste

Skuespilleren Jason James Richter, der spillede rollen som plejebarnet Jesse i ”Befri Willy”-filmene, blev i oktober måned sigtet for vold begået mod sin kæreste - sigtelsen blev frafaldet, men han skal alligevel i fængsel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jason_james_richter_med_kaiko.jpg
 (Foto: MEGA)

Skuespilleren Jason James Richter vandt tusindvis af hjerter over hele verden, da han tilbage i 1990’erne spillede rollen som plejebarnet Jesse i de populære ”Befri Willy”-film.

Nu gør han sig igen bemærket – denne gang desværre ikke for noget godt.

Skuespilleren, der i dag er fyldt 38 år, er netop blevet dømt i en sag, hvor han var sigtet for at have udøvet vold mod sin kæreste i parrets hjem i Californien.

Det skriver Entertainment Tonight.

Jason James Richter er blevet idømt fire dages fængsel i Los Angeles County Jail samt 36 måneder på prøveløsladelse for en episode, der fandt sted ude foran parrets hjem i Californien 15. oktober.

Sigtelsen for vold mod kæresten blev frafaldet, men alligevel skal han bag tremmer. Han blev nemlig dømt for hærværk i forbindelse med den samme episode.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/jason_james_richter.jpg
 (Foto: MEGA)

Jason James Richter har medvirket i TV-serier som "Bones", "Sabrina, the Teenage Witch" og Criminal Minds. Foto: MEGA

Her blev den 38-årige skuespiller anholdt sent om aftenen, efter han var kommet op at skændes med sin kæreste – angiveligt fordi han frygtede, at kæresten havde en affære med en kollega.

Jason James Richter tilbragte to døgn i arresten, inden han blev løsladt mod en kaution på 20.000 amerikanske dollars, svarende til næsten 132.000 danske kroner.

Efter anholdelsen udsendte skuespillerens repræsentant en udtalelse, hvori han fastslog, at Jason James Richter havde været fysisk over for sin kæreste:

- Han er knust over, at nogen kan tro noget andet. Jason har afgivet forklaring, politiet har ikke fundet nogle synlige sår eller blå mærker, og alt tyder på, at disse falske anklager vil blive droppet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/jason_james_richter_i_befri_willy_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Jason James Richter medvirkede i alle tre "Befri Willy"-film. Foto: MEGA

Det blev de, men ”Befri Willy”-stjernen blev altså dømt for hærværk.

Jason James Richter blev for alvor kendt, da han tilbage i 1990’erne spillede rollen som plejebarnet Jesse, der blev venner med en spækhugger i fangenskab. Skuespilleren medvirkede både i den første, anden og tredje film i ”Befri Willy”-serien.

Spækhuggeren i filmen blev spillet af spækhuggeren Kaiko, der var en spækhugger i fangenskab, der var blevet fanget ud for Islands kyst i 1979.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/befri.jpg
 (Foto: MEGA)

I virkeligheden gik det ikke godt med at befri spækhuggeren, der i virkeligheden hed Kaiko. Foto: MEGA

Efter sin rolle i ”Befri Willy”-filmene blev det besluttet at forsøge at få Kaiko tilbage i naturen, selv om flere kritikere mente, at hanhvalen ikke længere ville kunne klare sig i det fri - både fordi den i så mange år havde været holdt indespærret, og fordi den ikke længere var en del af en flok.

I juli 2002 blev han sat fri ud for Islands kyst, men Kaiko lærte aldrig at begå sig i naturen.

Han døde i december året efter i Taknes Bay i Norge.

Sponsoreret indhold