Historisk: Ariana Grande udnævnt til æresborger i Manchester

Ariana Grande er blevet udnævnt til æresborger i Manchester som den første nogensinde.

Ariana Grande er blevet udnævnt til æresborger i Manchester som den første nogensinde.

Foto: All Over Press

 
 
Den 24-årige amerikanske sanger Ariana Grande blev onsdag udnævnt til æresborger i Manchester, hvor hendes koncert den 22. maj blev udsat for et terrorangreb.
 
Det er en stor ære og rent faktisk en historisk udnævnelse, da det er første gang nogensinde, at bystyret i Manchester udnævner en person til æresborger.
 
 
Det er således ikke noget, der er overgået hverken danske Peter Schmeichel eller den legendariske manager Sir Alex Ferguson, der har fejret fantastiske triumfer med Manchester United.
 
Indstillingen af Ariana Grande blev vedtaget enstemmigt af byrådet.
 
Årsagen til udnævnelsen var, at hun sammen med en perlerække af musikerkolleger vendte tilbage til Manchester og gav en velgørenhedskoncert kort efter, at 22 mennesker herunder en lille pige på otte år, blev dræbt, da selvmordsbomberen Salman Abedi udløste en sprængladning i Manchester Arena umiddelbart efter Ariana Grandes koncert den 22. maj.
 
Om baggrunden for udnævnelsen uddyber formanden for byrådet, Richard Leese:
 
- Det ville have været fuldt forståeligt, hvis Ariana Grande aldrig nogensinde ville vende tilbage til Manchester. Men i stedet besluttede hun sig for, at hun ikke ville optræde igen, før hun havde været tilbage i Manchester. Ved at gøre det bragte hun trøst til tusinder og rejste mange millioner kroner til 'We Love Manchester Emergency Fund' (en fond der skal hjælpe ofrene for terrorangrebet i Manchester Arena, red.)..
 
Mindre end to uger efter massakren i Manchester stod 24-årige Ariana Grande på scenen sammen med navne som Miley Cyrus, Justin Bieber, Katy Perry og Coldplay.
 
50.000 overværede den følelsesladede koncert. De små 18.000, der havde været til den terrorramte koncert, havde gratis adgang.
 
I forbindelse med velgørenhedskoncerten besøgte Ariana Grande både nogle af de 65 sårede fans på hospitalet og aflagde også besøg hos familier til nogle af ofrene.
 
 
Koncerten i Manchester var en del af Ariana Grandes verdensturné, som blev sat på hold efter angrebet.
 
I søndags spillede hun i Costa Rica.
 
Den koncert var blevet truet af terrorangreb, men blev gennemført efter samråd mellem koncertarrangøren og myndighederne. Mandag blev en 22-årig mand anholdt i Colombia og sigtet for truslerne.
 
Billeder fra terrorangrebet i Manchester Arena:

Terrorangrebet mod Ariana Grande koncert i Manchester 22. maj 2017

 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close