Hollywood23. maj 2017

22 dræbt - deriblandt 8-årig: Dét vi ved om massakren under Ariana-koncert

Mindst 22 er blevet dræbt og 59 såret, efter at en selvmordsbomber udløste bomber efter en Ariana Grande-koncert i den engelske storby Manchester mandag aften. Videoer filmet af de paniske koncertgæster viser de chokerende sekunder efter, hvor gæsterne forsøgte at flygte i panik. Politiet i England kalder angrebet for et terrorangreb, og tirsdag eftermiddag dansk tid tog terrorgruppen Islamisk Stat ansvaret for angrebet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/10.8828037m.jpg
 Foto: All Over

De havde håbet på en festlig og sjov aften i musikkens tegn.

Men fest blev forvandlet til blodigt mareridt, da en selvmordsbomber detonerede bomber under en Ariana Grande-koncert i den engelske storby Manchester mandag aften.

Koncerten med den 23-årige sangerinde var nået til vejs ende, da Manchester Arena blev rystet af mindst to store eksplosioner omkring klokken 22.30 lokal tid.

Tirsdag morgen dansk tid melder de engelske medier om mindst 22 døde og 59 sårede.

Blandt de dræbte og sårede er en del børn. Omkring klokken 14.30 dansk tid udtalte direktøren for North West Ambulance Service ifølge Metro, at 12 af de sårede personer er under 16 år.

Blandt de dræbte er blandt andre en 18-årig pige, der havde mødt sit idol Ariana Grande to år inden tragedien. Også en otteårig pige meldes blandt de omkomne.

Flere af gæsterne under koncerten filmede både øjeblikket, hvor bomberne sprang og de kaotiske sekunder og minutter bagefter, hvor de chokerede og rystede koncertgæster forsøgte at flygte ud af Manchester Arena.

Bomberne sprang ifølge flere medier i foyeren, der leder ind til koncertsalen - og her var mange af gæsterne samlet, fordi de var på vej ud fra koncerten.

Politiet i England mener, at angrebet blev udført af én selvmordsbomber, som selv blev dræbt under sit blodige angreb.

Den britiske premierminister Theresa May har i kølvandet på angrebet besluttet, at hun indstiller sin valgkampagne op mod det kommende parlamentsvalg.

Manchester Arena kan rumme omkring 18.000 publikummer. Koncerten med Ariana Grande var udsolgt - selv kom den unge sangerinde ikke noget til. Hun blev kort efter eskorteret i sikkerhed og befandt sig angiveligt i backstage-området, da bomberne sprang.

Ariana Grande har efterfølgende udtrykt sin sorg på Twitter. Her skriver den unge sangerinde, at hun er "tom for ord". - Dybt fra mit hjerte, jeg er så ked af det. Jeg er tom for ord.
Også borgmesteren i Greater Manchester, Andy Burnham, har reageret på tragedien. Det gør han ligeledes på de sociale medier. - Vores mørkeste nat, Manchester vågner i dag op til det sværeste morgengry.
Flere af koncertgæsterne filmede øjeblikket, hvor bomberne sprang - og de kaotiske minutter efter, hvor gæsterne flygtede ud af Manchester Arena.
Herunder har en gæst filmet øjeblikket, hvor gæster flygter fra koncerten sent mandag aften:
Angrebet er det værste i England siden 7. juli 2005, hvor en række bomber i det centrale London dræbte 56 og sårede over 700. Tirsdag eftermiddag dansk tid kom det frem, at engelsk politi kender identiteten på gerningsmanden. Den britiske premierminister Theresa May sagde ved et pressemøde foran Downing Street 10 i London, at de britiske myndigheder dog ikke vil offentliggøre navnet endnu. - Dette angreb skiller sig ud med sin forfærdelige, sygelige fejhed, sagde Theresa May på pressemødet. Kort efter kom det ligeledes frem, at en 23-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med angrebet. Politiet vil dog ikke oplyse, hvilken rolle han spiller - eller hvorfor han er blevet anholdt.
Ifølge det britiske medie BBC har terrorgruppen Islamisk Stat kort før klokken 14 dansk tid taget ansvaret for angrebet. Du kan se billeder fra angrebet i galleriet herunder. Vi gør opmærksom på, at billederne kan virke voldsomme.

Terrorangrebet mod Ariana Grande koncert i Manchester 22. maj 2017

Sponsoreret indhold