Afslørede Kate lige 20 år gammelt ”Titanic”-mysterium?

Sådan ser Titanic-stjernerne ud i dag

Det er ved at være 20 år siden, at ”Titanic” tog hele verden med storm, da den ramte et isbjerg og biograflærreder over hele verden.

Filmen om den ulykkelige overklassepige Rose, den frie og fattige Jack - og ikke mindst skibet, der 'ikke' kunne synke - blev den helt store vinder ved det efterfølgende Oscar-show i 1998 med hele 11 vundne statuetter.

Og også blandt publikum blev filmen straks et hit – men mange, der har set den smukke storfilm, har sikkert også undret sig gevaldigt over specielt én scene i filmen: For hvordan kan det være, at Rose ikke tilbød Jack en plads på den flydende dør, som Rose klamrede sig til, mens hendes elskede Jack måtte fryse til istapper i det iskolde vand?

Se hvordan 'Titanic'-stjernerne ser ud i dag i galleriet øverst i artiklen.

Var den massive dør ikke både stor og stabil nok til at bære dem begge, indtil hjælpen nåede frem?

Mandag løftede én af hovedpersonerne så selv sløret for, hvad der er svaret på det næsten 20 år gamle mysterium.

Mandag gæstede 40-årige Kate Winslet – der som bekendt spillede rollen som Rose – det amerikanske talkshow ’Jimmy Kimmel Live’, og her blev hun spurgt ind til, om hun i virkeligheden lod hendes elskede fyr dø, og om der ikke sagtens var plads til flere på døren.

- Jeg er helt enig. Faktisk tror jeg sagtens, at der var plads nok til ham, fortalte Kate Winslet i mandagens talkshow.

Se hvordan 'Titanic'-stjernerne ser ud i dag i galleriet øverst i artiklen.

Det store mysterium har gennem årene været flittigt debatteret blandt hårdkogte fans, og mange har ment – ligesom Kate Winslet – at der sagtens kunne have været to på døren.

Faktisk var debatten så livlig, at filmens instruktør tilbage i 2012 måtte mane til ro og forsikre fans om, at Rose altså ikke lod Jack dø.

Det kunne godt være, at der var plads på den flydende dør – men vægten fra både Jack og Rose ville altså have fået døren til at synke, lød det dengang fra James Cameron.

- Da Jack sætter Rose på den dør, forsøger han selv at komme op på den. Han er ikke et fjols og har ikke lyst til at dø. Men det er klart, at der kun er opdrift nok til én person, så han træffer en beslutning, og lader hende overleve, fortalte James Cameron dengang ifølge The Independent.

Inden manuskriptet kom helt på plads, blev der luftet flere prominente skuespil-navne til at spille de forskellige roller. Blandt andre skulle Tom Cruise have været i spil til rollen som den fattige Jack Dawson, der forelsker sig hovedkulds i overklassepigen Rose DeWitt Bukater.

Og faktisk blev filmen - med en pris på 200 millioner dollars - én af de dyreste nogensinde, og det kostede mere at fremstille filmen, end det gjorde at bygge det oprindelige skib i begyndelsen af 1900-tallet!

Se hvordan 'Titanic'-stjernerne ser ud i dag i galleriet øverst i artiklen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close