Hollywood4. september 2015

Kan du kende dem? Sådan ser Titanic-stjernerne ud i dag

Der er sket meget med Jack, Rose og alle de andre siden 1997
Af af

Sådan ser Titanic-stjernerne ud i dag

18 år er gået, siden en af verdens største film-succeser havde premiere - så der er ikke noget at sige til, at skuespillerne fra James Camerons mesterværk 'Titanic' har forandret sig en del.

SE og HØR har her samlet et lille galleri, hvor du kan se, hvordan Jack, Rose og nogle af de andre skuespillere fra filmen ser ud i dag - og vi kan allerede nu afsløre, at der er sket meget i de 17 år, der er gået siden premieren.

Du kan se billederne af stjernerne dengang og nu i galleriet øverst i denne artikel.

Filmen om den ulykkelige overklassepige Rose, den frie og fattige Jack - og ikke mindst skibet, der 'ikke' kunne synke - blev den helt store vinder ved det efterfølgende Oscar-show i 1998. Her kunne Camerons hold forlade prisfesten med hele 11 Oscar-statuetter under armen; blandt andre for 'Bedste Film'.

Men der var bestemt heller ikke sparet på noget fra James Camerons side. Faktisk blev filmen - med en pris på 200 millioner dollars - én af de dyreste nogensinde, og det kostede mere at fremstille filmen, end det gjorde at bygge det oprindelige skib i begyndelsen af 1900-tallet!

LÆS OGSÅ: Husker du Buffy-stjernerne? sådan ser de ud i dag

LÆS OGSÅ: Sådan ser Venner-stjernerne ud i dag

LÆS OGSÅ: Husker du Brandon, Dylan og Kelly? Sådan ser de ud i dag

Inden manuskriptet kom helt på plads, blev der luftet flere prominente skuespil-navne til at spille de forskellige roller. Blandt andre skulle Tom Cruise have været i spil til rollen som den fattige Jack Dawson, der forelsker sig hovedkulds i overklassepigen Rose DeWitt Bukater.

Den rolle gik som bekendt til den unge Leonardo DiCaprio, hvis karriere herefter strøg til vejrs.

På den anerkendte IMDb rangerer 'Titanic' på listen over de 500 bedste film nogensinde, og også de danske anmeldere faldt i svime over filmen, da den ramte biograflærredet i 1997.

Politikens anmelder Anders Rou Jensen havde - ligesom de fleste andre verden over - svært ved at få armene ned over James Camerons mesterværk. Anmelderen kvitterede i 1997 med fem ud af seks hjerter og kaldte filmen for 'en forbilledlig storfilm':

- Med dækkende, lidt type-agtige indsatser i alle væsentlige roller og med optimal udnyttelse af det genskabte Titanic som imponerende sætstykke har James Cameron hermed frembragt en forbilledlig storfilm af klassiske tilsnit, som på én gang evner at gribe om hjertet og holde hovedet koldt. Titanic gik under. Filmen lever smukt og tankevækkende videre i erindringen, skrev Politikens anmelder blandt andet.

Se galleriet med stjernerne øverst i denne artikel.

Sponsoreret indhold