103 år efter: Et af Titanics store mysterier løst

Overlevede den lille Loraine Allison skibsforliset?

Overlevede den lille Loraine Allison skibsforliset?

Foto: AOPI denne måned er det 103 år siden, at Titanic sank på sin jomfrurejse - og omtrent så mange år skulle der også gå, før et af skibets helt store mysterier langt om længre blev løst.

I en menneskealder påstod en kvinde, at hun var den blot 2-årige Loraine Allison, og at hun på mirakuløst vis overlevede skibsforliset, der tog livet af hendes forældre og bror.

Kvinden, der døde i 1992, udgav sig for at være Loraine Allison for at få fingre i de mange millioner, som Allison-familien, der stammer fra Canada, rådede over.

Men sidste sommer beviste DNA-undersøgelser, at kvinden var en svindler. Hun var ikke beslægtet med Allison-familien på nogen måder, og hun var dermed ikke om bord på skibet, da det ramte et isbjerg og gik til bunds natten mellem den 14. og 15. april 1912 i det iskolde Atlanterhav.

LÆS OGSÅ: Kan du kende dem? Sådan ser 'Titanic'-stjernerne ud i dag

I virkeligheden hed kvinden Helen Kramer, men hun havde siden 1940 forsøgt at overbevise alle om, at hun i virkeligheden hed Loraine Allison, og at hun fortjente at få del i familiens formue. Allison-familien påstod hårdnakket gennem alle årene, at de ikke kendte til kvinden - og sagen skabte røre blandt alle parter.

I sommers viste DNA-tests fra Helen Kramers efterkommere så, at hun på ingen måder er beslægtet med Allison-familien.Titanic gik til bunds på sin jomfrurejse. 1.517 omkom (Foto/tegning: AOP)


Det skriver The Irish Central.

Den dengang 2-årige Loraine Allison rejste om bord Titanic med sine forældre og sin syv måneder gamle bror Trevor - samt en række tjenere.

Ifølge rapporter og øjenvidneberetninger blev lille Trevor hevet over i en redningsbåd, efter at skibet havde ramt isbjerget. Forældrene samt 2-årige Loraine forblev på det synkende skib og afslog angiveligt utallige tilbud om en plads i en redningsbåd - måske fordi de ledte efter deres søn, som altså befandt sig i en redningsbåd.

LÆS OGSÅ: Fans vilde teori: Dette handler 'Titanic' i virkeligheden om

Man formodede efterfølgende, at alle omkom, også lille Loraine Allison. Kun faderens lig blev bjærget op af vandet sammen med omkring 250 andre lig. I alt omkom 1.517 ved forliset.

I 1940 påstod Helen Kramer så for første gang, at hun i virkeligheden hed Loraine Allison, og at hun var dén Loraine, der var om bord på Titanic. Hun fortalte i et radioprogram, at hun på mirakuløs vis var blevet reddet i sidste øjeblik, da hendes far placerede hende i en redningsbåd sammen med en mand, som hun efterfølgende troede var hendes rigtige far. Denne far opfostrede pigen som sin egen - først i England og senere i USA.

Helen Kramer påstod, at hendes far havde fortalt hende "sandheden" kort før hans død. Lige inden sin død havde denne fader ifølge Helen Kramer også afsløret, at han i virkeligheden var Thomas Andrews - Titanics designer, som påstod, at "skibet ikke kunne synke".

Det viste sig, at det hele var en løgn.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close