Hollywood9. maj 2017

Spoileralert: "13 reasons why" skulle være endt HELT anderledes

Den populære serie skulle ikke have haft så dramatisk en afslutning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/9780141387772_0.jpg
 Foto: Netflix

Til dem, der endnu ikke har set alle afsnittene af Netflix-hittet "13 reasons why" eller på dansk "Døde piger lyver ikke" til ende: Stop med at læse nu!

Det er ingen hemmelighed, at Hannah Baker tager sit eget liv. Men den stærke scene, hvor hun hyperventilerende sidder i det fyldte badekar og skærer hovedpulsårerne i håndleddene over skulle oprindeligt ikke have været den plagede teeangepiges skæbne.

Forfatteren bag bogen med samme titel Jay Asher gav oprindeligt Hannah Baker en anden skæbne, men endte alligevel med at give sin bog en mere dramatisk afslutning.

I et interview med Entertainment Weekly afslørede Asher for nylig, at Hannah Baker overlevede i bogens første udkast.

I stedet for at snitte pulsårerne over, slugte hun et glas piller og blev fundet af forældrene, som nåede at slå alarm og få Hannah på hospitalet til udpumpning, før det fik fatale konsekvenser.

- Jeg kunne godt lide idéen om, at vi lærte noget af det her, men at Hannah samtidig fik en chance til. Men jeg vidste også, at det ville blive svært for Hannah at vende tilbage til skolen og blive konftonteret med de andre børn. Det ville ikke blive nemt - faktisk ville situationen nok blive endnu værre for hende, selv om Clay ville være der for hende, fortalte forfatteren til den 10 år gamle bestseller.

Men for at understrege konsekvenserne af mobning og selvmord, så Asher sig nødsaget til at give bogen den tragiske afslutning.

- Jeg havde ikke havde noget andet valg end at lade Hannah begå selvmord. Da det gik op for mig, at budskabet ville være stærkere, og at historiens morale ville være at advare folk om, hvad mobning kan føre til, blev jeg overbevist om, at selvmord var den eneste rigtige afslutning på historien, siger forfatteren.

Netflix annoncerede forleden, at vi får mere at se til Clay, Jessica, Justin og Marcus i en anden sæson af den hypede serie.

Se billeder fra serien i galleriet herunder

13 reasons why

Sponsoreret indhold