Hollywood1. maj 2017

Skuespiller om voldsom scene i "13 Reasons Why": Jeg gik hjem og græd

En voldtægtscene påvirkede skuespilleren mere, end hun havde regnet med
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/9780141387772_0.jpg
 Foto: Netflix

Advarsel! Artikel indeholder afsløringer om serien

En ny serie på Netflix er blevet et kæmpe hit blandt unge mennesker. Alligevel har flere skoler i USA lavet et forbud mod serien "13 Reasons Why", der på dansk hedder "Døde piger lyver ikke".

Serien handler om 17-årige Hannah Baker, der efterlader 13 kasettebånd, hvorpå hun forklarer, hvorfor hun har begået selvmord. Derefter vil hun have 13 personer til at lytte til båndene og give dem videre til den næste i rækken.

Hele to gange i serien udspiller der sig en voldtægtscene. Begge gange er det karakteren Bryce, som bliver spillet af Justin Prentice, der er voldtægtsmanden.

Den ene gang er det hovedkarakteren Hannah, der bliver spillet af Katherine Langford, som bliver voldtaget af Bryce.

Den anden gang er det Jessica, der bliver spillet af Alisha Boe. Og den scene tog så hårdt på Alisha, at hun gik hjem og græd.

- Selvfølgelig var det svært. Jeg gik hjem den aften og bare græd, men det handler om at fortælle historien for dem, der har oplevet dette, siger hun til Hollywood Reporter.

Alisha fortæller dog, at hun sammen med Justin Prentice havde øvet scenen mange gange, og at han var meget opmærksom på, at hun havde det godt. Men det var stadig voldsomt for den unge skuespillere at tænke på, at kvinder bliver udsat for det hver eneste dag.

- Jeg får kvalme ved tanke om, at så mange kvinder har oplevet det i virkeligheden uden at sige det til nogen. Det påvirker mig dybt. Jeg vidste, at der med denne rolle fulgte et ansvar, siger hun.

Den kontroversielle serie har været omtalt af mange kendisser. Mens nogle roser serien, er andre kritiske, fordi de mener, at den kan have en "smittende" effekt og dermed få flere unge mennesker til at begå selvmord.

Sponsoreret indhold