Dine penge17. marts 2023

Medie: Det skandaleramte rejseselskab Detur løj for kunderne

Talrige danskere blev ikke bare overladt til sig selv på ferier i Tyrkiet - rejseselskabet Detur fyldte dem angiveligt også med løgn
I september blev Deturs danske kunder mødt med denne besked, da hele sagen omkring Detur nedtur begyndte. Nu skriver Finans, at rejseselskabet skulle have fyldt deres kunder med løgn.
I september blev Deturs danske kunder mødt med denne besked, da hele sagen omkring Detur nedtur begyndte. Nu skriver Finans, at rejseselskabet skulle have fyldt deres kunder med løgn.
 Foto: Privat

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Aflysninger, ekstra betaling, manglende tilbagebetaling og konkurs.

Det var sidste år overskrifterne om rejseselskabet Detur, der lod kunderne sejle deres egen sø under ferier i Tyrkiet.

I dag kan Finans så skrive endnu et kapitel i Detur-sagen. Ifølge mediet viser det sig nemlig nu, at selskabet også løj over for kunderne.

Udadtil fortalte selskabets daværende ledelse nemlig, at det kriseramte firma var under en såkaldt rekonstruktion.

Og at der derfor var nye penge på vej, som kunne redde firmaet og ikke mindst kunderne ud af krisen ved senere at tilbagebetale deres penge.

Sådan gik det galt

I september begyndte sagen at rulle, da talrige Detur-kunder på deres rejsemål pludselig fik besked om, at selskabet var blevet solgt til et større firma.

Samtidig oplevede kunderne også, at deres hoteller forlangte, at de skulle betale for deres hotel, da Detur ikke havde sørget for betalingen. Ellers ville de danske rejsende blive smidt på gaden.

Efter længere tids tavshed påstod Detur pludselig, at kunderne da ikke skulle betale ekstraregningen på hotellet, og at de var blevet udsat for falske beskeder.

Under en måned efter gik Detur konkurs.

Problemet er bare, at en konkursredegørelse - som Finans har en kopi af - afslører, at Detur slet ikke var i nærheden af en rekonstruktion:

"Kuratellet bemærker, at Detur den 21. september 2022 meddelte sine kunder, at selskabet var under rekonstruktion, hvilket ikke var korrekt," skriver advokaterne, der skal redde trådene ud.

Heller ikke Deturs forklaring om, at krigen i Ukraine og coronakrisen var årsag til konkursen, passer, fortæller Finans.

For allerede inden krisen ramte selskabet, skrev ledelsen i et årsregnskab, at både coronakrisen og krigen i Ukraine ikke påvirkede driften.

Detur fortsætter

Deturs danske del blev opkøbt for 450.000 svenske kroner i begyndelsen af 2023.

Det var Aventura Rejser, der opkøbte konkursboet, og derfor kører Detur videre med samme navn under Aventura Rejser ApS.

Det vides ikke, hvor meget den samlede koncern er blevet handlet for.

Løgn eller ej så hænger andre i dag på en kæmpe regning. Alene i den danske del af Detur er gælden opgjort til 37 millioner kroner.

Men selskabet havde kun værdier for omkring 400.000 kroner, da det gik konkurs. Det betyder, at kunderne nu skal kæmpe for at få deres penge tilbage fra enten den danske eller svenske rejsegarantifond.

Sponsoreret indhold