Nyheder17. oktober 2022

Så skete det: Rejseselskabet Detur går konkurs

Rejseselskabet Detur er gået konkurs under en måned efter, at flere danskere stod uvise hen på deres ferier
Mange af Deturs kunder har modtaget denne besked, men den er ikke fra dem, påstår de nu.
Sådan så beskeden ud til de mange danskere, der pludselig skulle betale for deres hotelophold en ekstra gang.

I slutningen af september blev flere danskere ramt af, at rejseselskabet Detur fra den ene dag til den anden satte alle transaktioner på pause.

Nu har Detur så erklæret sig konkurs efter næsten en måneds larmende tavshed, hvor det ikke har været muligt at få en kommentar fra rejseselskabet.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Forklaringen fra Detur på betalingsstandsningen var i første omgang, at firmaet var i gang med en rekonstruktion, hvor der ville komme en ny kapitalindsprøjtning.

Den plan er nu gået i vasken, og det skyldes ifølge Detur, at det har været svært for rejsebranchen at komme tilbage efter coronakrisen og krigen i Ukraine.

For de danskere, der har fået deres ferie aflyst, kan de nu kontakte den svenske konkurssikring, hvor Detur er registreret, for at få pengene fra deres aflyste rejser retur.

SE og HØR har tidligere beskrevet, hvilke muligheder du har, hvis du er ramt af Deturs aflysninger. Det kan du læse mere om i linket her.

I pressemeddelelsen skriver Detur også, at det er muligt at få pengene tilbage, hvis man har betalt med kreditkort eller debit, og går gennem banken.

Da Detur pludselig stoppede alle transaktioner blev mange danske rejsende lukket ude af deres værelser med beskeden om, at de selv skal betale for værelserne, selv om de allerede har betalt for dem gennem Detur.

Det skabte stor forvirring, hvor slet ikke var muligt for de rejsende eller medierne at få fat på rejseselskabet, der lukkede i som en østers.

Sponsoreret indhold