Det frække 4. april

Venner med fryns: Sådan er reglerne

Bollevenner - hvad er rammerne for den type uforpligtende sexforhold..?
FOTO: MEGA

Knalde-konceptet venner med fryns er jo selve indbegrebet af the zipless fuck:

Uforpligtende sex når det bedst. Friheden fra engangsknaldet kombineret med trygheden fra det faste forhold.

Det lyder jo enkelt og besnærende.

Svigtede din bolleven? Så kan du stole på denne tryllestav

Men selvfølgelig er det lidt mere kompliceret i virkeligheden.

Forskere fra USA har spurgt 109 college-studerende om deres erfaringer med uforpligtende sex for at finde ud af, hvordan de uskrevne regler for et venner med fryns-forhold ser ud.

80 procent procent af deltagerne i studiet oplyser, at de har talt med deres bolleven om reglerne - som dog var ret forskellige fra relation til relation.

Ikke desto mindre har forskerne draget følgende konklusion, der er fælles for de fleste:

1. Vær ærlig

Vær åben og ærlig. Det indebærer fx, at du skal fortælle din bolleven, hvis du har udviklet lidt varmere følelser. Det handler om at være transparent i forhold til forventninger og følelser, så I begge er på samme side af bogen og ved, hvor I har hinanden.

Har du sex med andre, bør du også oplyse det til din partner. Og er dit eneste mål sex helt uden forpligtelser, fortjener din sexven den oplysning.

Her finder du dit livs bedste blæs

2. Hold igen

Allerede nu bliver det lidt mere kompliceret, for forskernes andet råd lyder: Hold igen på dine følelser.

I nogle venner med fryns-forhold er det nemlig god stil at ikke vælte sine følelser over på partneren - nogle mener, at man ikke bør være jaloux i den slags relation - og hvis du er det, så hold det for dig selv.

Kælenavne er no go, ligesom det heller ikke er god tone at tale om jeres fremtidsudsigter.

Ingen utroskab

Regel nummer tre komplicerer tingene yderligere. for selv om en grundtanke ved denne type relation er, at man IKKE er monogam, melder mange, at det er de.

De deltagere mener, at - på trods af at forholdet er uforligtende - man ikke må ikke dyrke sex med andre. Om det handler om frygt for kønssygdomme eller mere drejer om følelser og jalousi er uklart.

Du må gerne knalde andre

Ja, nu bliver du forvirret på et højere plan, for regel nummer fire lyder, at venner med fryns ikke er eksklusive. Sådan melder en del af deltagerne, at forholdet kører.

Det er så i tråd med selve det uforpligtende element ved bollevenskonceptet. Men i modstrid med regel nummer tre.

Sex-regler

Der er selvfølgeig også regler for sex, og de varierer fra forhold til forhold i forhold til forholdene... Altså reglerne for sex af afhængige af situation, sammenhæng og relation.

Her er nogle af deltagernes eksempler: Man skrider lige efter sex, man hooker kun op, når man er i byen, man knalder ikke med andre samme dag, bruger altid kondom, og ingen cuddling bagefter.

Klare definitioner

Sidste regel foreskriver, at man fortæller sin bolleven, hvis man vil date med andre, hvis man allerede er i gang med at opbygge et andet forhold, og i det hele taget at gøre det klart, at forholdet er uforpligtende  - se punkt 1. De fleste deltagere er da også enige om, at de sørger for, at begge parter ved, hvad formålet med forholdet er.

Du får altid frække tilbud hos Danmarks største sexshop

Så sidder du måske og tænker, at det var lige godt nok satans, at det herlige og ukomplicerede og uforligtende venner med fryns-forhold alligevel viser sig at være lidt bøvlet.

Dog er hovereglen, at man er nogenlunde klar i spyttet om, hvad forholdet går ud på. Det er en god ide at tale om tingene.

Et bolleven kan både være en ven, man begynder at dyrke sex med, eller en sexpartner, som man også har en form for venskab med.

[node:aller-poll]
 

Sponsoreret indhold