Det frække 7. juli 2021

Er det slut med uforpligtende sex - eller går vi amok?

Efter corona kommer engangsknald i vælten igen - måske
FOTO: MEGA

Da coronaen lukkede verden ned, var konsekvenserne enorme. Vores sociale liv blev forvist til de digitale rum, og datingplatforme oplevede øget tilstrømning og aktivitet.

Nu er det sommer, vaccineprogrammet ruller, barerne er åbne til 24, alt er næsten normalt. 

Altd frække tilbud hos sinful.dk - få tre for 500,-

Men hvad med dating og uforpligtende sex? Vil singler (og utro) gå amok denne sommer efter måneder med indestængt liderlighed og hudsult? Det kunne meldinger om unge der dyrker sex i fremmedes haver tyde på.

Men det omvendte kan også tilfældet: Har coronafrygten sat sig fast, så tanken om at dele kropssekreter med en fremmed virker væmmelig, og har vi opdaget, at intimitet er mere end sex?

Store spørgsmål, der næppe kan besvares entydigt. Ikke desto mindre prøver en udenlandsk og en dansk ekspert her.

Færre engangsknald

Lad os begynde med en ganske uvidenskabelig undersøgelse fra det britiske datingsite Plenty of Fish, hvor 61 procent af et udvalg af de mandlige medlemmer mener, at det slut med one night stands, mens 45 procent af kvinderne har samme holdning.

Så cirka halvdelen tror, at uforpligtende stadig vil florere, og måske er det bare udtryk for, hvad folk i forvejen synes om engangsknald. 

Folkene bag sitet giver flere bud på, hvorfor cirka halvdelen ikke tror one nightt stands: 

  • Folk er blevet vant til online sex.

  • Frygt for virus og sygdomme.

Intimitet

Psykoterapeut Beverly Blackman tror da også, at med vores øgede onlinetilværelse har vi ikke behov for det klassiske one night stand - og vi ser en masse fordele med den digitale intimitet.

- Måske er er digital intimitet den nye form for uforpligtende sex. Vi ved, at man kan være en helt anden person bag et tastatur, Og for nogle kan det digitale møde give dem så meget intmitet, som de har brug for, og de kan bevare den personlighed, de har skabt online.

To retninger

Den danske sexolog og datingcoach Bastian Larsen tænker, at der er to store trends:

- Der vil være dem, der opfører sig som en flok jagthunde, der har været lukket inde hele vinteren og først nu bliver sluppet fri. De vil jage alt med en puls og finde sammen i et desperat behov for at føle sig i live og være tæt på andre mennesker igen.

- Dog skal man tænke på, at en del af mennesker, der har det sådan, nok har brudt de fleste regler under corona-restiktionerne og allerede har datet og haft alle de one night stands, de kunne finde lyst til. Men de fleste vil nok have ventet til nu med at stille hudsultet for alvor.

Husk kondomer til alle dine byture

Lært noget

Larsen mener, at den største gruppe af unge har lært noget af isoleringen:

- De har forstået, at det ikke var singlerne, der var vindere, da restriktionerne trådte i kraft, men derimod dem i et parforhold. Jeg tror, at de vil gå ud og lede efter en partner med noget mere seriøst potentiale.

- Det er muligt, at de også vil kaste sig i grams, hvis det er en god aften, men grundlæggende tror jeg på, at mange går ud af coronaisolationen med en følelse af, at det, de savnede under isolationen, egentligt ikke var sex, så meget som en person, de kunne være tæt på og dele hverdagen med. En partner ikke kun til det sjove, men også til at passe på hinanden og give tryghed i hverdagen, siger Bastian Larsen.

En Fleshlight masturbator skuffer dig aldrig

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold