Det frække26. marts 2019

Sover du bedre eller værre efter sex? Forskere har svaret her

Kan du godt lide et knald, før du skal knalde brikker? Se her om det er godt eller skidt for din søvn.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/soevnloes_1.jpg
 Foto: All Over

Drop for guds skyld både alkohol og sovepiller, når du skal falde i dyb søvn. Det er ikke blot skidt for både kroppen, men også for søvnkvaliteten.

I stedte lyder et gammel råd, at man skal nuppe sig et knald, inden man skal knalde brikker. Eller sådan cirka lyder rådet i hvert fald.

Og nu har vi tilmed videnskabens ord for, at det er godt for dig at have sex, inden du skal sove. For et forskerhold fra Central Queensland University i Australien har nemlig undersøgt sagen. Altså på testpersoner naturligvis.

Har du set Sinfuls store udvalg af lækkert og frækt lingeri?

Og det klokkeklare resultat af undersøgelsen, hvor man satte elektroder på testpersonerne og testede kvaliteten og længden af deres nattesøvn var, at to ud af tre ikke blot faldt hurtige i søvn, men også sov længere bagefter.

Det skal i øvrigt nævnes – og det er slet ikke uvæsentligt – at du også har stor gavn af at gøre det selv (hvis du ikke allerede havde opdaget det). For ikke færre end halvdelen af testpersonerne sov hurtigere og længere efter onani.

Og så skal der altså helst opnås orgasme.

’Sex efterfulgt af orgasme kan være et godt alternativ til medikamenter, når det gælder om at forbedre sin søvn,’ lyder det i rapporten, der er publiceret i Frontiers in Psychology.

Det anføres, at sex virker på søvnhormonerne.

Orgasmer fjerner spændinger, som er opstået f frustration, forspil og fantasier. Og så er sex udmattende – i hvert fald for den person, der gør det meste af arbejdet, siger den britiske søvnekspert Phillip Hodson til avisen The Sun.

I en nylig undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen fremgår det, at 45 procent af danskerne lyder af søvnproblemer fra tid til anden. 13 procent af os har været ’stærkt besværede’ af de i løbet af de seneste to uger, og det tal er stigende.

Sponsoreret indhold