Stor eller lille ske? Det siger jeres sovestilling om jeres sexliv

Foto: All Over

Med mindre I lige har mødt hinanden, så er det en rimelig antagelse, at I har indarbejdet en række faste rutiner i jeres forhold. Det kan være alt fra, hvad I spiser til aftensmad til det, I udfører i dobbeltsengen.

Oftest finder man meget hurtigt ud af, hvem der sover i hvilken side af sengen, og det er også almindeligt, at man indtager særlige søvnpositioner.

Særligt tidligt i et forhold er det almindeligt, at man sover i ske. Og ser man bort fra, at manden ofte ligger bagerst med hendes hår i ansigtet, en arm der er begyndt at sove og muligvis en besværlig rejsning, så synes mange par, at det er den helt perfekte måde at ligge sammen på.

Monogamy - testvindende brætspil til kun kr. 139,- hos Sinful (sponsoreret link)

Når det gælder spooning – altså det at ligge i ske – taler man om en ’lille ske’ og en ’stor ske’. En lille ske dækker over, at man er den, der bliver holdt om, mens den store ske ligger beskyttende bagved.

Det er dog ikke altid sådan, at den beskyttende person i den store ske er manden. Faktisk er der forsket på området, og det viser sig, at 20 procent af de undersøgte par, fandt en mand mindre maskulin, hvis han valgte at være den ’lille ske’.

Det star dog i kontrast til det undersøgelsesresultat, at de mænd, der indtog den lille ske skulle være bedre partnere.

Det oplyser psykoanalytiker Steve McKeown til den britiske avis Daily Star.

- Mænd der foretrækker at være den lille ske har en tendens til at være mere underdanige, følsomme, pleasende og i bedre forbindelse med deres feminine side.

- En mand, der har forbindelse til sin følsomme side, kan være mere medfølende og helt klart i kontrast til den klassiske manderolle.

Han beskiver disse mænd som mere følelsesmæssige intelligente. Han tør at indtage en sårbar position som udtrykket, at han stoler på partneren.

Den ultimative kærestegave til ham - Klon din Mis (sponsoreret link)

- Denne type af beskyttelse har engang været en stereotyp maskulin dominans over kvinderne, men sådan er det ikke længere. Tiderne er skiftet, og kvinderne er nu på mange måder mere frie til at indtage en dominerende rolle (sponsoreret link) i alle aspekter af livet, siger Steve McKeown.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close