Sex før træning – godt eller skidt?

Foto: All Over

Det er en diskussion, der går tilbage til de gamle grækere. Hvordan er det lige med forholdet mellem træning og sex. Også i dag er der forskel på, hvorvidt landstrænere giver deres spillere lov til at knalde deres koner aftenen inden en vigtig kampdag, og hvorvidt det i givet fald vil påvirke deres præstation på grønsværen negativt.

De her er til dig, der har en stor ... (sponsoreret link)

Kendte boksere som Muhammed Ali og Mike Tyson droppede angiveligt sex i ugerne op til en match, hvilket skulle give et stort boost i aggression og ydeevne.

Men en ny undersøgelse foretaget på California State University viser, at det faktisk kan være en fordel at have fået afløb for sine drifter.

12 mænd deltog i forsøget, hvor de skulle udføre øvelser morgenen efter, de henholdsvis havde haft sex og været afholdende aftenen inden.

Resultatet var, at ingen af mændene reagerede hverken positivt eller negativt i forhold til vægtløftningsevnerne. Der var absolut ingen forskel, når det gjaldt øvelser, der koncentrerede sig om underkroppen.

Sådan holder du den oprejst i timevis (sponsoreret link)

Sex påvirker ikke ydeevnen hos mænd

- Selv om undersøgelsen ikke er stor, så antyder vores data, at sex ikke påvirker muskelstyrken, når det er inden for 12 timer før en workout, siger professor og undersøgelsesleder Todd Astorino til The Guardian.

 Han minder dog om, at i den professionelle verden med topatleter, kan de mest marginale forskelle gøre en forskel.

En af de ting, man er nødt til at undersøge nærmere for at blive endnu klogere på disse ting er hormonniveauerne.

- For der er mistanke om, at testosteronniveauet ændrer sig før og efter sex, og at det kan ændre både humør og ydeevne, siger Todd Astorino.

Større penis? Nu på tilbud (sponsoreret link)

En tidligere kinesisk undersøgelse viste, at en mands testosteronniveau var stort set uændret i de første dage efter en udløsning, men at det ændrede sig, hvis han kunne holde ud i en hel uge. For på den syvende dags afholdenhed steg hans testosteronniveau med 45 procent uden dog at stige yderligere.

Omvendt viste et andet studie, at testosteronniveauet hos mænd var en anelse forhøjet efter sex.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close