Det frække28. september 2022

Sådan får du ham til at stryge sine egne skjorter

Fordelingen af huslige pligter har betydning for, hvor meget lyst kvinder har til sex med kæresten
Det vildeste forspil.
Det vildeste forspil.
 FOTO: MEGA

Hvad tager opvasken i aften og gulvvasken i weekenden og stryger skjorter resten af ugen?

Det har ikke kun betydning for, hvem der må flade ud, og hvad der er fair, men i høj grad også for, hvordan sexlivet bliver for jer.

I hvert fald er det, hvad en ny videnskabelig undersøgelse fra Canada ser nærmere på.

Alle elsker lækkert undertøj - find lige dine favoritter her

Forskerne satte sig for at undersøge, hvad der mon ligger til grund for nogle kvinders lave libido.

Det gør de ud fra tankegangen om, at mindre sexlyst ikke nødvendigvis er et biologisk og naturgivent fænomen for kvinder i længerevarende forhold, men noget der hænger sammen med kønsroller.

For få uger siden kunne vi afsløre, at huslige pligter er et forrygende forspil - hvis det er manden, der udfører dem:

1000 kvinder

Forskerne fik fat i over 1000 kvinder, der alle var i forhold og havde børn, for det er netop gruppe kvinder, som typisk er mest presset af allehånde opgaver af huslig karakter.

Kvinderne svarede på en lang række spørgsmål om sexlyst og sexlivet og om fordeling af huslige pligter samt deres holdning til det.

Sinfuls frække legetøjsbokse sætter fut jeres sexliv

Fx skulle kvinderne angive på en skala fra 1 til 7, hvor enige de er i udsagn som:

'Det er svært for mig at komme i sexhumør med min partner,' 'bare det at tænke på sex med min partner ophidser mig,' og 'jeg prøver at undgå situationer, der kan give min partner lyst til sex.'

Frækt forspil: Sådan bruger du de erogene zoner

Sammenhæng

Og helt efter forskernes forventninger var der en klar sammenhæng mellem fordelingen af de huslige pligter og fest i dobbeltsengen.

Hvis kvinden står for en stor del af alt fra indkøb og madlavning til støvsugning og børnepasning, var lysten til sex med kæresten markant lavere.

Sinful.dk's fjernbetjente trussevibrator gør tur på restaurant meget sjovere

Men det er ikke kun selv fordelingen, der påvirker liderligheden negativt, viser studiet. Disse to ting er afgørende:

# At føle at fordelingen af arbejdet er uretfærdigt. Den er vigtig, fordi det ikke nødvendigvis er selve vinduespudsningen, der er problemet - folk, der bor alene, ordner jo også disse ting.

# At opfatte sin kæreste som afhængig af kvinden - som endnu et barn, der skal vartes op, passes på og opdrages. Hun mister med andre ord lysten til sex, når hun føler, hun agerer mor overfor sin kæreste.

Vi citerer fra undersøgelsen, der viser, hvordan det hele hænger sammen:

'Kvinder, der i højere grad end manden står for de huslige pligter, havde markant større sandsynlighed for at opfatte kæresten som afhængig af dem, og for at opfatte fordelingen som unfair - hvilket er forbundet med mindre lyst til sex med partneren.'

Amanda har opskriften: Find din lyst på ti minutter

I og med undersøgelsen er med heteroseksuelle mænd og kvinder fra Canada, er det ikke sikkert, at resultaterne også gælder danske parforhold, uanset seksuel orientering.

Men du alligevel bør gribe chancen:

Så hvis du er kvinde, må du hellere sende den artikel til kæresten. Vi lover, at han derefter vil skrue op for indsatsen derhjemme - også hvis den i forvejen er større end din.

Hvis du er mand, må du bare tage dig sammen.

Sponsoreret indhold