Det frække 21. december 2021

Håb for alle kærestepar: Denne ene ting booster forholdet

Faktisk kan I forbedre jeres parforhold - og det kræver ikke så meget
FOTO: MEGA

Du har oplevet det i dine tidligere forhold, og hvis det endnu ikke er sket i dit nuværende, er det kun et spørgsmål om tid:

Når tryllestøvet fra den erotikdrevne forelskelse blæses væk af hverdagen, kommer stress, skuffelser, skænderier.

Få flere sexeventyr med kæresten: Prøv fjernstyret vibrator

Det gælder for mange par, der derfor fokuserer på parforholdets negative ting, som man så gerne vil reducere. Hvilket meget parterapi arbejder med.

Men ny forskning peger på, at man måske i højere grad bør fokusere på at booste de positive oplevelser for at få ny energi i forholdet og måske blive genforelskede.

Tab

Den amerikanske undersøgelse handler om, hvordan tabet af positive fællesoplevelser er med til at undergrave parforholdet. 

For mange for er det en nærmest naturlig udvikling, hvor man med tiden begynder at prioritere arbejde, familie, børn og hobbies fremfor kærestetid.

Stress og kedsomhed og vaner trækker også fokus væk fra de gode paroplevelser.

Men alt er ikke tabt, mener forskerne, som hævder, at par med fordel kan ændre adfærd, der vil booste kærligheden.

En begynderbox med sexlegetøj giver parret mange nye oplevelser

Nemt

Og det er på papiret ret nemt: Gør dejlige og sjove ting sammen - og gerne oplevelser, I ikke har prøvet før. En ny serie på netxlix tæller vist ikke.

Åh nej, gisper du, skal jeg bungee jumpe, gå til tango eller croquis?

Nej, for anden forskning viser sig, at folk oplevede glæde og intimitet af at gå ud at spise sammen, gå i byen, vandre, tage på picnic, gå til koncert, gå til vinsmagning og madlavning. Eller drikke sig fulde sammen.

Den danske parterapeut Amanda Lagon har netop udgivet bogen 'At elske er ikke en følelse.' I den anledning fortalte hun SE og HØR, at også date nights er guld værd:

- Jeg anbefaler en date night om ugen. Ikke nødvendigvis en ‘ud-af-huset-date,’ men sammenhængende tid - gerne et par timer - hvor udelt opmærksomhed og tid sammen er i fokus.

En sexpude gør jeres vante stillinger helt nye og frækkere

Sponsoreret indhold