Det frække25. juni 2021

Så meget træning booster kvinders sexlyst

Motion er sundt - også for sexlivet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour671335.jpg
 FOTO: MEGA

Oplevede du en lad følelse i kroppen, da coronapandemien lukkede Danmark og fitnesscentre ned?

Og måske mærkede du også denne dvaske fornemmelse i soveværelset, hvor du fik mindre og mindre lyst til sex?

Husk at træne bækkenbund for bedre orgasmer

Træning og sexlyst hænger nemlig sammen. Videnskabelige studier peger da også på, at jævnlig træning booster kvinders sexlyst.

Blotlagt

Senest deltog 322 kvinder, de fleste i 40’erne, i en undersøgelse, hvor deres sex- og motionsvaner blev blotlagt.

Forskerne gik grundigt til værks, idet de med ultralyd desuden målte blodgennemstrømningen i kvinders klitoris - der som bekendt er aførende for de fleste kvinders seksuelle nydelse.

Sexlyst

Analyserne viste, at kvinder, som sjældent eller aldrig dyrkede motion, havde flere seksuelle dysfunktioner. Det betyder fx svært ved at få orgasme, lav sexlyst, tør skede.

Tilgengæld fremgår det af undersøgelsen, at fire til seks timers motion om ugen gør underværker for de seksuelle funktioner.

I hvert fald meldte kvinderne, som netop dyrkede motion i det omfang, om flere orgasmer og større sexlyst og et mere tilfredsstillende sexliv.

Det betyder dog ikke, at du så bare skal træne to timer om dagen for at få det vildeste sexliv:

For undersøgelsen peger også på, at kvinder, som træner mere end seks timer om ugen, rapporterede om problemer med sexlivet i form af manglende lyst og sexinteresse.

Disse cremer giver bedre orgasmer

Derfor

Forskerne har flere forklaringer på, hvor jævnlig motion hænger sammen med et velfungerede sexstystem, og de udelukker ikke hinanden.

Motion får blodet til at pumpe rundt i kroppen - også i kønsorganerne.

Motion øger den kropslige og mentale velvære, hvilket gerne forplanter til sexlivet.

Motion gør kroppen stærkede og smukkere, så kvindens kropbillede og selvværd forbedres - hvilket giver færre kropskomplekser under sex.

Styrketræning booster kønshormonet testosteron-niveauet i kroppen hos både kvinder og mænd - og testosteron driver sexlyst hos køn.

Man skal dog huske, at kausaliteten (årsagsvirkningen, også kan gå den anden vej. Altså at kvinder med gode sexfunktioner og et godt sexliv bare også har mere overskud og bedre kan lide at træne.

Tiktok og instagram er en sandt overflødighedshorn af kvinders fitness-selfies, hvor de i mange tilfælde ser ud som om, at træningen fungerer som opvarming til mere intime udfoldelser.

Andre kombinerer de to ting:

Sponsoreret indhold