Ny forskning: Derfor er folk utro

Foto: All Over

Du har da regnet det hele ud, har du. Du ved lige præcis, hvorfor folk er utro. Det er jo noget med, at man enten har indladt sig i et forhold i for ung en alder, eller også er det bare de der kalkulerende røvhuller, der gør det af ren egoisme.

Men det er faktisk slet ikke så enkelt, viser en undersøgelse foretaget af forskere på University of Queensland. For deres resultater, som er publiceret i British Journal of Psychology, peger et ganske andet sted hen.

Tjek disse lækre par-bokse ud fra Sinful - de er en gave til dit parforhold (sponsoreret link)

Faktisk er det sådan, at jo flere seksualpartnere en person har haft gennem årene, jo større er risikoen for, at han eller hun falder i utroskabsfælden.

Disse personer har nemlig udviklet en række evner, som gør det lettere for dem at finde nye seksualpartnere. Og for mange kan det være svært at gemme disse evner helt væk.

I studiet fremgår det således at:

Deltagere, som havde oplevet seksuel nærhed med flere partnere, havde også mere udenomsægteskabelig sex og større tendenser til at kysse andre end deres partner. Det tendens synes at høre sammen med personens evner til at kende sine egne seksuelle fordele eller til at få fat i sexpartnere.’

MEGET BILLIGT: 3 stykker sexlegetøj for kr. 200,- hos Sinful (sponsoreret link)

Man undersøgte naturligvis også andre faktorer hos en lang række par, og der kom flere interessante svar frem.

For eksempel at de personer, der var meget impulsive, havde det med at være utro af den simple årsag, at de ikke stoppede op for at tænke situationen igennem, men blot handlede på deres impulser.

Risikoen for, at utroskaben opstår, blev naturligvis også øget af, at personen havde en følelsesmæssig afstand fra partneren og følte sig utilfreds i forholdet, men forholdets længde og dybde havde stort set ingen påvirkning af troskab eller utroskab.

Undersøgelsen viste desuden, at mænd i højere grad end kvinder havde sex, når de var utro, mens mænd og kvinder var lige tilbøjelige til at være utro ved at kysse med andre.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close