Det frække21. februar 2024

Numsesex: Så meget pres skal der på

Forskersensation: Se hvor stort penistrykket skal være for at komme indenfor
Det er angiveligt ligegyldigt, om numsen sidder på en kvinde eller mand. 
Det er angiveligt ligegyldigt, om numsen sidder på en kvinde eller mand.
 FOTO: Colourbox.com

Du har måske prøvet at presse en penis ind i en persons numse. Eller måske har du været i den anden ende af den akt.

Det glider ikke bare sådan lige af sig selv.

Selv med rigelige mængder glidecreme kræver det et vist mål af teknisk snilde og tryk for at lykkes uden at gøre skade på anus eller diller.

Nu har fem mandlige forskerlæger fra University of California gået all in på at komme til bunds i det hidtil uløste mysterium om, hvor meget tryk sådan en diller skal have for at, nåja, komme i bund.

Faktisk er det første gang, videnskaben har undersøgt dette fænomen, men det, som nok vil komme lidt bag på dig, er baggrunden undersøgelsen, som du kan læse her:

De fem lægers formål var ikke se på de mulige anale problemer for modtageren i forhold til at få trykket noget op i tarmen.

Næ, de ville vide noget om kraften i penistrykket, fordi man ved meget lidt om sikkerheden af brug af oppustelige penisproteser under analt samleje eller de kræfter, der kræves for anal penetration.

En oppustelig protese

Nogle mænd med vedvarende impotens kan få indopereret en oppustelig protese i penis.

Den oppustelige protese består af tre dele. I de to svulmelegemer indsættes en cylinder, som med tynde slanger er forbundet til en lille pumpe, der placeres i pungen fortil mellem stenene (testiklerne). Pumpen forbindes med slanger til et reservoir, der placeres i højre lyske bag maveskindet. Den kan ikke ses eller føles. Pumpen aktiveres med to fingre og ved lette tryk pumpes væske fra reservoiret over i cylindrene og rejsning fremkaldes. Penis bliver stiv og bredere, men ikke væsentlig længere end i slap tilstand.

Kilde: gentoftehospital.dk

Udfordringerne ved en oppustelig penis kan være, at den ikke er hård nok til at trykke sig ind og derfor vil bøje.

Og hvordan undersøger man så det?

Jo man finder seks forsøgspersoner, i dette tilfælde homoseksuelle mænd. De lægger så røv til en dildo i gennemsnitsstørrelse, som påsættes et aggregat, der digitalt måler kraften.

Eller som det formuleres i undersøgelsen:

‘En digital kraftmåler blev fastgjort til en silikonefallos med en længde og omkreds, der var repræsentativ for den gennemsnitlige mandlige fallos i USA, og indført i analkanalen hos 6 mandlige deltagere for i alt 5 målinger pr. deltager. De maksimale aksiale kræfter ved indsættelse blev registreret. Deltagerne udfyldte derefter et spørgeskema med demografiske oplysninger og tidligere erfaringer med receptivt analt samleje.'

Altså fik de seks mænd så presset en dildo op i numsen fem gange til en dybde af 15 centimeter.

Godt så.

Se Sinfuls store udvalg af numselegetøj

Trykket blev målt til at variere fra 1,64 kg til 5,27 kilo eller på fysik: fra 16,1 N til 51,7 N. En newton (N) er den kraft, der er nødvendig for at give et legeme med en masse på et kilogram en acceleration på 1 meter per sekund i anden. Eller at accelerere et kilogram til en fart af en meter per sekund, på et sekund.

Mens tidligere data tyder på, at den kraft, der er nødvendig for vaginal penetration (6,0 - 14,1 N), typisk ligger under den, hvor proteserne begynder at bøje (8,2 - 10,5 N), hvilket altså er lavere end ved analpenetration. Den gennemsnitlige maksimale kraft, der blev registreret under anal penetration, oversteg således den kraft, der kræves til vaginal penetration, med en faktor på 3,2 gange.

Alt hvad du kan ønske dig af anallegetøj til mænd

Det viste sig yderligere, at det krævede færre kræfter at penetrere de mænd, der mere end en gang om måneden dyrker analsex.

Sammenlignet med de kræfter, der kræves ved vaginal penetration, kan anal penetration forårsage mekanisk stress på fallos. Altså pikken kan bøje uhensigtsmæssigt meget.

Selvom undersøgelsen primært er begrænset af en lille stikprøvestørrelse og af brugen af en enkelt anordning til anal penetration med en bestemt størrelse og stivhed, advarer forskerne:

'Da de kræfter, der kræves til anal penetration, overstiger dem, der kræves til vaginal penetration, kan det være nødvendigt, at klinikere omhyggeligt rådgiver patienterne om sikker brug af en oppustelig penisprotese til analt samleje.'

Sammenligner

Her er nogle eksempler på aktiviteter, hvor du skal bruge en kraft på omkring 20 N til 50 N, ifølge Google AI Google Bard:

# At skubbe en indkøbsvogn: En gennemsnitlig indkøbsvogn vejer omkring 15 kg, så det kræver en kraft på omkring 30 N at skubbe den.

# At åbne en dør: En gennemsnitlig dørhåndtag kræver omkring 20 N for at dreje.

# At skrive på et tastatur: At skrive på et tastatur kræver omkring 5 N for at trykke på en tast.

# At poppe bobleplast: At poppe bobleplast kræver omkring 0,5 N.

# At tage en jakke på: At tage en jakke på kræver omkring 3 N.

# At spise en banan: At spise en banan kræver omkring 2 N.

Sponsoreret indhold