Det frække6. januar 2021

Nallerne væk fra mine nipples

Nogle får kæmpe nedtur, når brystvorterne berøres
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockx989715.jpg
 FOTO: MEGA

Nedtursnipples.

I rækken af bizarre sexsygdomme, som nettet flyder over med, kan vi nu tilføje sad nipples syndromet

Du har måske hørt, at nogle få mænd kan blive syg af egen sæd, mens andre, både kvinder og mænd, lider af postorgasmisk depression.

Men at man kan blive ked af det, trist, føle akut hjemve eller på anden vis bare få det rigtig skidt psykisk, når ens brystvorter berøres, er nok nyt for dig.

Bevares, du har måske opdaget, at på visse dage har du lyst til at lange fyren en lussing, hvis han så meget som strejfer dine bryster, selv om du andre dage gerne vil have de dine brystvorter grundigt behandlet.

Denne rent fysiske følelse af ubehag er nok relateret til din hormoncyklus og ikke noget afvigende, hvilket sad nipples nok er.

Ulykkelig

I hvert fald har en person af varierende køn, der kalder sig fairygender på tiktok, sat en onlinesamtale igang om emnet. Fairygender fotæller, at han bliver dybt ulykkelig, når nogen berører hans brystvorter.

Han er ikke alene, for masser af kommentarer under videoen afslører, at andre har lignende erfaringer.

Sexlegetøj til par booster sexlivet

En føler, at verden er ved at gå under, en anden mærker et dybt selvhad, og en trejde får akut hjemve og skyldfølelse. Andre stikord ved brystvorteberøring er sorg, ubehag og tomhed og depression.

Krig

27-årige Beth fortæller, at hun har det som en kvinde, der venter på, at hendes mand skal vende tilbage fra krigen, eller som om hun har glemt at gøre noget, der får forfærdelige konsekvenser:

  • - Det er normalt bare en hurtigt opstået følelse, så det påvirker ikke mit liv som sådan - selvom jeg dog ikke kan lide, hvis brystvorterne bliver berørt under sex, fordi kanldet så ødelægges med det samme.

Forklaringer

Der findes ingen videnskabelige forklaringer på fænomenet.

Det nærmeste, man kommer, er såkaldt dysforisk nedløbsrefleks, D-MER, som nogle kvinder kan opleve, når de ammer: Pludseligt opståede negative følelser i forbindelse med at amme baby.

Få større nydelse af brystleg

Det kan skyldes rod i hormonbalancen med et fald i dopamin og måske også oxytocin. Det almindelige ved amning (og anden stimulation af brystvorterne) er et kick som følge af dopaminboostet og en følelse af samhørighed, der kommer med oxytocinen.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold