Det frække26. juli 2018

Sådan får du det bedste ud af dine bryster

Nyd dine bryster. Få det absolut bedste ud af dem med denne guide
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/tk/fremhaev-dine-bryster.jpg
 Skrevet af: Sara Skaarup - Foto: Shutterstock

Runde, flade, store eller små? Brysterne er dit kvindelige vartegn, så få det bedste ud af dem. Hold brysterne i hopla, så du kan føre dig frem med fornyet frækheds-faktor.

Tjek din mors bryster

For bryster gælder det (som med så meget andet), at der ingen retfærdighed er til: Nogle piger når knapt at fylde 21, før attributterne begynder på deres nedadgående træk. Heldige kvinder har flotte, kække bryster stort set hele livet. Men næsten alle oplever før eller siden, at alderen ændrer brysternes facon, og det er sjældent, forandringerne betragtes som en forbedring.

Undgå indgroede hår efter barbering med denne lækre gel (sponsoreret link)

Et flertal finder ud af, at brysterne kommer til at stritte lidt mindre med tiden. Hvor “lange” dine bryster bliver – med eller uden børn undervejs – er i høj grad arveligt betinget. Tjek ud, hvordan din mor ser ud under tøjet, så har du et fingerpeg om, hvilke odds du er oppe imod. Det kan også være, at du har helt andre former end din mor – så kan det vise sig, at du nærmere er skabt efter farmors model.

Undgå crepe-hud

Den hud, der titter frem i blusens udskæring, er utrolig udsat. Vind og kulde fyger af og til lige ind her, men den værste synder er solen, der virkelig kan give dig læderhud. Passer du ikke på, kan dit frontparti blive spættet og “creppet” længe før, du får rynker i ansigtet. Her gælder det ganske enkelt om at smøre dig med solcreme. Du kan evt. vælge en dagcreme med faktor og så strække den helt ned i kavalergangen, men så skal det være hver dag og hele året rundt. I højsæsonen kan du helgardere med en creme, der simpelthen blokker solens stråler helt ude.

Perfekt glat hud med denne hårfjerningscreme (sponsoreret link)

Keep it creamy

En rynket kavalergang pynter ikke i nogen halsudskæring, men du kan selv gøre dit for at holde området glat. Hud, der er tør og tynd, får let rynker. Da der ikke er ret mange olieproducerende kirtler foran på brystet, er det en god idé selv at tilsætte fugt. Vær flittig med fugtighedscremen efter badet. En fed og nærende bodylotion er en god investering. Endnu bedre er det dog at forkæle kavalergangen med din dyre nat- og dagcreme, da disse gode sager generelt er langt mere plejende og potente end kropscremer.

Bryst-fitness

Her er to fitnessfiduser, der træner dine brystmuskler, og holder sagerne på plads. Øvelserne er klassiske og ikke helt nemme, men hvis du giver den gas et kvarter hver anden dag, kan du rent faktisk give barmen et løft. Ole Henriksens favorit: Armbøjninger Ja, Ole er en mand, men han ved, hvad han snakker om. Den hardcore version går ud på at smække håndf aderne i gulvet, støtte på tåspidserne og løfte sin knækbrødsstive krop op og ned med armkræfterne. Er du knap så hårdkogt, så støt på knæene (brug blødt underlag), placer hænderne i gulvet lidt lavere end under skuldrene.

Prøv en LADYSHAPE BIKINI SHAPING TOOL (sponsoreret link)

Nu kan du hæve og sænke, hæve og sænke – du behøver kun små 10 cm. luft over gulvet, før det rykker. Til den anden øvelse skal du bruge to håndvægte og fatte én i hver hånd. Et kilo i hver er fint til en start. Lig på ryggen på gulvet i “korsfæstet” stilling med armene vinkelret ud fra kroppen (bøj benene). Så kører du armene sammen over kroppen, hold albuerne en smule bøjet. Sænk igen langsomt til gulvhøjde, og kør sådan frem og tilbage. Så kommer brystmuskulaturen på arbejde!

Småbørn eller smøger

En del kvinder oplever, at deres barm bliver lidt kedeligere efter amning. I den proces svulmer ballonerne jo op for senere at “falde sammen” igen, når amningen er ovre. Mange tror, de kan bevare deres spændstige barm, hvis de undgår at amme. Men faktisk skyldes de slunkne bryster ikke selve amningen, men hormonelle forandringer under selve graviditeten. En del kvinders bryster ser efter ammetiden ud præcis som før. Amerikansk forskning har til gengæld for nylig slået fast, at cigaretter giver hængebryster. Rygning nedbryder nemlig proteinet elastin, som giver ung hud sit elastiske udseende og holder brysterne oppe på plads.

Hold brysterne fast

Vil du gerne forsinke "det sydgående træk", er gode bh'er svaret. Reglen er: jo større bryster, jo mere vægt skal din brysthud trække, og desto vigtigere er bh'ens støtte. Brysterne kan ryge en del omkring under løb og anden idræt. Storbarmede kvinder, der dyrker sport, kan opleve at huden bliver strukket temmelig meget. Med mindre brysterne holdes i et fast greb med en god sports-bh, kan gentagne udfoldelser ende i grimme strækmærker. Hvert halve år skal sports-bh'en udskiftes, for da er elastikkerne i den blevet netop så meget slappere, at barmen skal have ny støtte. Test dit gear før køb - også hverdagsundertøj! Hop op og ned i prøverummet, dans lidt, og vend overkroppen nedad, før du beslutter, om den bh du prøver på, har det der skal til.

Sponsoreret indhold