Kun hver tredje kvinde har de bryster, hun ønsker

Foto: MEGA

Data lyver ikke: 18.541 kvinder fra 40 lande deltog i en global brysttilfredshedsundersøgelse, og mindre end en tredjedel af kvinderne er glade for deres bryster.

Forskere fra hele verden står bag det nye studie, der leverer de nedslående tal: 47,5 procent ønsker større bryster, 23,2 mindre og blot 29,3 procent har det fint med deres bryster.

Deltagerne skulle ud fra fotos angive størrelsen på egne bryster og på de ønskede bryster.

Bryster

Det viste sig, at kvinder, som er utilfredse, også har mindre sandsynlighed for undersøge sig selv for brystcancer.

Forskerne så også på eventuelle sociale og psykologiske sammenhænge. Udover at brystutilfredshed er mere sandsynlig, hvis kvinden er neurotisk, fattig og ung, er den vigtigste sammenhæng denne: dårlig selvværd hænger sammen med mindre glæde ved egne bryster:

Selvværd

Hvilken vej kausaliteten vender er selvfølgelig uklar. En kvinde har dårligt selvværd og kan derfor ikke lide sine bryster (sikkert en ting blandt mange). En anden kvinde kan ikke lide sine bryster og får derfor dårligt selvværd.

Insta-babes med fabelagtige fordele gør næppe sagerne bedre, og dårligt kropsligt selvbillede ser da også ud til at blive mere og mere udbredt, både blandt kvinder og mænd, verden over.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close