Det frække18. marts 2024

Mandesex på hestemarked handler om fællesskab og identitet

Hvad får nogle homoseksuelle mænd ud af at deltage i gruppesex-event, der kaldes hestemarked?
Sexy male nude slim athletic man with naked torso, chest and abs. Toned athletic physique with natural non steroid look.
Både hingste og hopper oplever frihed og fællesskab.
 FOTO: Colourbox.com

Selv om der masser af hingste, der bedækker hopper, er der ingen heste i nærheden af hestemarkedet.

Hestemarkedet er nemlig et gruppesexevent, som et særligt segment af homoseksuelle mænd finder stor fornøjelse ved at deltage i.

Her er landets bedste sexlegetøj til mænd

Men hvad sker der på sådan et hestemarked, og hvad får deltagerne ud af det?

Det har to kvindelige britiske forskere skrevet et studie om i Journal of Sex Research: Calling All Mares: Community, Identity, and Group Sex at the San Francisco Horse Market.

Som titlen antyder, er hestemarkedet i San Francisco, Californien i USA, men lignende events findes også i Danmark. I dansk regi kaldes de Stallion Night, i hvert fald når det løber af stablen i SLM-Copenhagen.

Forskerne analyserede 15 mænds beskrivelser af deres oplevelser på hestemarkedet. De ville undersøge, om det giver deltagerne en særlig følese af homoseksuel identitet i en tid og i et samfund, som i stigende grad har accepteret og omfavnet homoseksualitet. Endda i et omfang, så nogle mænd måske får behov for at finde en niche og en måde, hvorpå de kan virkelig ‘bøsse ud.’

Hestemarkedet er et semi-kontrolleret og semi-anonymt grupppesex-event, som du kan læse mere om i faktaboksen. Det varer typisk omkring fire timer. Nogle deltagerne vælger at være hopper, der så bedækkes af de deltagere, der har valgt at være hingste.

Det sker på hestemarkedet

Ifølge undersøgelsen er forløbet på hestemarkedet typisk således:

Inden arrangementet begynder, vælger deltagerne enten at være ‘hoppe’ (en, der bliver penetreret/passiv/bund) eller ‘hingst’ (en, der penetrerer/aktiv). Når først arrangementet er i gang, er det strengt forbudt at skifte rolle. Hingste må kun have seksuel aktivitet med hopper.

I henhold til reglerne fra Hestemarkedet SF ankommer hopperne til eventstedet, kendt som ‘markedspladsen’ en time før, hingstene ankommer. Når hopperne ankommer, bliver de bedt om at vælge enten en hvid eller en rød bomuldshætte. Hætten fungerer som et bind for øjnene, der forhindrer hoppen i at se hingstene.

For at assistere de deltagende hopper hjælper frivillige, kendt som "Stable Hands", stalddrenge, med hætteprocessen før arrangementet og med hoppernes generelle velfærd under arrangementet ved at sørge for vand, kondomer, glidecreme og ved at facilitere toilet- og hvilepauser i løbet af arrangementet.

Når en hingst har valgt en hoppe, kan de placere hoppen, hvor og hvordan det passer dem. Når hingsten er færdig med at bestige hoppen, kan den bestiges af de andre hingste. Selvom reglerne siger, at hopperne har givet samtykke til at blive ‘brugt’, som hingstene finder det passende, forbeholder en hoppe sig retten til at afvise en hingst, hvis hans penis er for stor eller har en eller flere piercinger. Hopper har også ret til at nægte, hvis de har brug for en pause.

Det eneste tilladte tidspunkt, hvor en hoppe må tage hætten af, er i et hvileområde eller på et lukket toilet. Ethvert brud på denne regel, uanset om det vilje eller ej, resulterer i øjeblikkelig diskvalifikation og bortvisning af hoppen fra stævnet og potentielt også fra fremtidige stævner.

Fællesskab

Forskerne fandt deltagernes oplevelser på horsemaretsf.com, og her er resultaterne af deres analyse.

Første tema var en følelse af fællesskab og tilhørsforhold. Det kan komme som en overraskelse, da et centralt element i arrangementet er den semi-anonymitet, der følger med, når hopperne bærer hætter. Men som som forskerne påpeger: I en gruppesexsituation fokuseres der på stammens fælles oplevelse og ikke kun på det par, der har sex.

Nysgerrig på analsex? Prøv dette begyndersæt

Den følelse af fællesskab udtrykkes af en mand, der fremhævede deltagernes fysiske forskelle:

‘Jeg er 59 år gammel her, jeg var i en gruppe af mænd, som næsten alle er årtier yngre end mig, der inkluderede pornoskuespillere, mænd med modeludseende og utroligt faste røve. Der var også en stor, behåret bjørn, en smuk transmand, nybegyndere og erfarne mænd, og vi snakkede og grinede alle sammen. Det var en fantastisk oplevelse.’

Deltager 8 fremhæver mangfoldigheden af både hopper og hingste, hvilket peger på inklusion, der gør det muligt for alle uanset størrelse, form og farve at deltage.

‘Selvom belysningen i stalden var dæmpet, kunne jeg se, at hopperne i den sande Hestemarked-ånd kom i alle farver. Hopperne kom også i alle former og størrelser, fra tynde fyre til store bjørne. Fra farkroppe til muskuløse sportsfolk. Fra naturligt glatte til lodne. Fra store maver til veltrænede mavemuskler. Der var noget for enhver hingst i denne buffet af hopper, der var klar til at betjene dem. På samme måde kom mine medhingste i alle farver, former og størrelser.'

Mange vidnesbyrd fremhæver, at den seksuelle aktivitet på hestemarkedet "handler om os"; med andre ord er det ikke bare en hoppe og en hingst, men om en stamme af mænd, der finder forening med andre homoseksuelle mænd gennem fælles sex.

Her får du større penis

Eventyr

Det andet tema, som forskerne finder i deltagernes beretninger, er 'seksuelle eventyr,' som bygger på den frihed, der ligger i fællesskabet:

En følelse af ‘familie’ giver deltagerne frihed til at udforske. Ligesom ved andre former for gruppesex giver det ‘deltagerne mulighed for at udforske alle aspekter af menneskelig seksualitet, at omsætte fantasi til virkelighed.

Det er et ‘sexeventyr, der ikke kun er selve orgiet:’ Det begynder allerede ved købet af billetten.

Mellem købstidspunktet og deltagelsen i begivenheden befinder deltageren sig i et "ingenmandsland". Spændingen ved at deltage i hestemarkedet er kun lige begyndt, men det er først, når deltageren engagerer sig i hestemarkedet, at den transformation finder sted, og accept i stammen opstår.

Udtalelse 3 giver en beskrivelse af hele den rejse fra "ingenmandsland" til stammemedlem:

'Fra det øjeblik, jeg klikkede på købsknappen, var der en mild bekymring. Kunne jeg gøre det her? Ville virkeligheden være lige så hed som fantasien? Var jeg ved at bide over mere, end jeg kunne tygge? Jeg følte, at jeg var nødt til at gøre det, for at udforske det.'

Senere fortsætter deltageren med at tale om sin transformation:

'For fanden, det var livsforandrende. I det øjeblik, de få sekunder, der ville indlede en lang nat med knepperi, blev mit indre jeg befriet og fik frihed til at udforske - brød endelig fri af selvbegrænsningens lænker.'

Boost din onani en masturbator

Mange partnere

Den seksuelle eventyrlyst handler om at maksimere antallet af partnere, forekomsten af seksuel aktivitet og længden af sextid.

Dette er især tydeligt i deltagernes refleksioner, hvor de fremhæver både hyppigheden af seksuel aktivitet og antallet af forskellige seksuelle partnere:

‘Jeg kan høre den elektroniske dansemusiks dunken mod væggene, men mine ører overdøves af lyden af sex: over 200 fyre, der stønner, grynter og kommer unisont som ét amorft seksuelt væsen. Jeg er allerede blevet kneppet i et par timer uden stop og har mistet tællingen ved 24 hingste, der har været inde i mig…’

Denne form for seksuel eventyr gjaldt for både hopper og hingste:

'På lidt over to timer tror jeg, at jeg besteg 20 hopper (nogle et par gange), og så mistede jeg tællingen. Hver eneste af dem var klar til at tage imod, hvad jeg ville give.’

Identitet

Forskerne konkluderer, at de mænd, der tog sig tid til at skrive om deres deltagelse, følte, at Hestemarkedet gav dem en ny måde at udleve deres seksualitet på.

De mænd, der deltog i hestemarkedet, opsøgte et seksuelt ladet rum, der er ‘uapologetisk homoseksuelt.’

'Hestemarkedet giver mulighed for en autentisk og afgørende homoseksuel oplevelse, der giver homoseksuelle mænd mulighed for at udøve en homoseksuel identitet og knytte bånd til andre homoseksuelle mænd gennem den fælles oplevelse af at dyrke gruppesex med andre mænd.'

Ifølge forskerne skal det ses i lyset af, at efterhånden som homoseksualitet er blevet stadig mere accepteret i de vestlige liberale demokratier, har det ført til, at heterosamfundet har overtaget det homoseksuelle rum. Det har igen fået nogle dele af LGBT+-miljøet til føle et behov for en ny type "homoseksuelt" rum:

'I takt med at heteroseksuelle frekventerer homoseksuelle rum (barer, klubber og Pride-arrangementer), og traditionelle former for queer-kultur (drag) kommercialiseres og konsumeres af et ikke-queer-publikum, giver Hestemarkedet et beskyttet rum kun for homoseksuelle mænd, der gør det, der gør dem homoseksuelle: at have sex med andre mænd. For disse deltagere er Hestemarkedet et performance-rum for homoseksualitet og en afvisning af behovet for at blive accepteret af det heteroseksuelle samfund.'

Med andre ord: På hestemarkedet kan homoseksuelle mænd stolt bøsse helt ud - uden at skamme sig.

Sponsoreret indhold