Det frække27. december 2022

Seks hotte podcasts, der gør dig klogere på sex og kærlighed

Julehygge: Disse danske programmer hjælper dig igennem kærligheds- og sexjunglen
På farten med sex i ørerne
 FOTO: Colourbox.com

På vej til jobbet eller studiet eller mens du laver mad eller dyrker fitness kan en velproduceret podcast i dit headset få tiden til at flyve forbi ved at underholde dig og gøre dig klogere.

Træn bækkenbund og få bedre orgasmer

Det kan være om videnskab og eksperter som i 24 Spørgsmål til professoren ellers kendte menneskers tanker om ukendte menneskers dårskaber som fx Sara og Monopolet - men det kan også være om sex og kærlighed.

Vi har fundet seks af landets mest interessante podcast om netop de emner:

Sex og Selvudvikling

Først på podcastpodiet er dansk sexologis grand ol' lady Joan Ørting. Sammen med sexologen Lukas Scherfig har hun ofte gæster i programmet Sex og Selvudvikling, som kan udvikle sig til live terapi for åben mikrofon.

Du er en flue på væggen til en intim samtale om et seksuelt dilemma eller problem. Du har her muligheden for at spejle dig og hente inspiration til dine egne seksuelle udfordringer og udvikling. Og du kan også selv melde dig som ‘klient’ til en omgang gratis podcastterapi.

Lyt til Sex og Selvudvikling her

Ofelias kærlighed

Cand. mag. Lucy Vittrup, der skrevet bogen Erogi om erotisk energi, har i hele sit liv nørdet kærlighed og erotik fagligt såvel som personligt. Tidligere har hun undersøgt, hvordan vores sexliv påvirkes af den teknologiske udvikling i podcastserien I seng med teknologien.

Dansk coach om MeToo: - Vi kan ikke fjerne seksualiteten på jobbet

Nu undersøger hun selve kærligheden i Ofelias Kærlighed. I en yderst personlig rejse gennem kærlighedens landskab kommer hun tæt på fx Hollywood-idealer om den store og crazy smertefulde kærlighed, som måske ødelægger mere end de gavner.

Lyt til Ofelias kærlighed her

Shameless talks

Shoppen for seksuel wellness (det vi andre kalder en sexshop) shameless.dk vil mere end at sælge sexlegetøj. De vil gøre op med skam omkring seksualitet, og som en del af den programerklæring producerer shoppen så podcasten Shameless Talks.

Vært er direktøren i Shameless, Anne Louise Korsgaard, der ugentlig har eksperter i studiet. Typisk sexologer, som taler om både lystfulde emner som kys og kærtegn og tantra og om mere problemorienterede ting som digitale krænkelser, porno og sociale medier, (im-)potens og sugardating. Krogsgaard har også lokket komiker Christian Fuhlendorff til en snak om mandens skam.

Lyt til Shameless talks her

SEX IRL

Mens de første programmer måske henvender sig mest til et relativt modent publikum, er DR’s SEX IRL mere rettet mod unge. Både sprog og temaer er, nåja, ungt: Som de skriver:

'Sex kan være sjovt, sårbart, nice og nøjeren. Men nogle gange er det som om, at vi har svært ved at sætte ord på de ting, som egentlig har betydning, når det handler om at være intime sammen.'

Leg jer til bedre sex

I SEX IRL sætter værterne Sol og Jens Malthe sig for at blive klogere på, hvordan vi egentlig har sex ude i den virkelige verden. Emner spænder fra kropsskam og kønssygdomme til udflåd og dirty talk, fra langdistanceforhold og analsex til kønsidentitet og body count.

Lyt til SEX IRL her

Kvart i sex

De to sexologer Amanda Lagoni og Asgerbo er værterne i ‘Kvart i sex’, der beskrives som et sjovt og seriøst sex-udviklingsprogram for voksne. De kontante, kærlige og konkrete i deres snak om det, vi alle oplever og kender til, når det kommer til sex, kærlighed og parforhold. Værterne deler ud af deres viden og erfaring og giver dig konkrete redskaber og råd til et bedre sexliv - på bare et kvarter.

Lyt til Kvart i sex her

Kærlighedens kartel

Musikeren Freja Kirk undersøger kærligheden og sex med diversitetsbrillerne på. Som gift med en kvinde taler hun blandt andet med en præst, som ikke vil vie homoseksuelle. Hun har også en samtale med en ishockeyspiller, der skøjtede ud som bøsse, samt med frisøren Oliver, der tog springet fra pige til dreng og fik skåret sine bryster af.

Lyt til Kærlighedens kartel her

Her får du større diller

Sponsoreret indhold