Det frække 7. marts

Her er endnu en tosset sexide, du bare kan springe over

Giver en sex detox mening?
FOTO: MEGA

Det skorter ikke på ideer, teknikker, forslag, der har til formål at forbedre sexlivet.

En af de mere vedvarende er den om at sexfaste. At holde sig fra sex (og endda onani) i en kortere eller længere periode. En sex detox med andre ord.

Husk det frække påskeæg til sjove kærestelege

Hvorfor man skulle lade være med at gøre noget, der både er sjovt og sundt, forbliver uklart:

Men det er vist noget med, at man ved at tage en kold tyrker får renset ud i sine dårlige sex- og onanivaner, så man dels kan fokusere på andre ting i tilværelsen, bygge sine relationer på andet end erotik og således starte på en frisk. Og endda performe bedre i både sport og livet som sådan.

Sexolog giver bud på, om du skal sexfaste.

Ingen beviser

Britiske Ness Copper kender ikke til videnskabelige studier, der viser, at der er positive mentale eller fysiske effekter af at holde sig fra seksuelle udfoldelser:

- Der er ingen beviser på, at sexfaste gøre dig skarpere, hverken fysisk og psykisk, eller øger dit fokus eller din velvære.

Copper mener dog, at der ingen skade er gjort ved at holde sig fra fx onani i en periode, hvis man føler, at de autorerotiske eskapader har taget overhånd:

- Dog vil jeg altid anbefale en terapeut, hvis man for alvor har seksuelle problemer, siger sexologen, der ikke tror på ideen om en slags seksuel udrensning.

Beskidt

Sex gør dig ikke beskidt, oplyser Cooper. Der er ingen giftstoffer i kroppen, der kan renses ud ved hjælp en en sexfaste. Og hvis du er i et forhold, bør du virkelig tænke dig om, hvis du vælger at kaste dig (og din kæreste) ud i en sex detox:

- Sex er et vigtigt element i intimitet, så en sexfaste kan påvirke jeres forhold negativt.

Og så skal du huske på, at sex, intimitet og orgasmer omvendt er blevet kædet sammen med både bedre søvn, hud og humør.

Tre danske verdensnyheder: Klimavenligt sexlegetøj

Kun i to tilfælde giver sexpauser i et parforhold mening for Ness Cooper

Hvis du fx lige er blevet opereret, så visse områder skal hele først. Eller hvis cølibatet er en del af en uartig udfordring. Så sex bliver lidt forbudt og dermed ekstra frækt.

Sensualitet

Den danske kliniske sexolog Michael Loua fra elskeriet.dk er inde på noget af det samme:

- Det eneste jeg kender til foregår i forbindelse sensualitetstræning, hvor den første del af det aftalte, systematiske forløb er berøring uden berøring af kønsorganerne og brysterne. For at genlære kroppens reaktioner. Men sexfaste vil jeg ikke kalde det, fordi det er jo trin på vejen tilbage mod en seksualitet.

På det overordnede plan er Loua mere tvivlende:

-Hvorvidt det gavner at beslutte sig for seksuel afholdenhed i en periode, har jeg ingen viden eller mening om. Præster i den katolske kirke praktiserer det. Med blandet succes… Seksuel afholdenhed er ikke et løsningsforslag hos elskeriet.dk.

[node:aller-poll]

 

Sponsoreret indhold