Det frække17. januar 2024

Fem tegn på, at du bør forlade din kæreste

Hvis du væmmes, når han rører ved dig, er der ballade forude
Couple talking seriously outdoors in a park with a green background
Kommer alle skænderier op i det røde felt, er der grund til bekymring.
 FOTO: Colourbox.com

Det er længe siden, du virkelig følte dig set, elsket og omfavnet af din kæreste.

Tilgengæld er det, som om jeres elskovsstunder er erstattet af lige dele streaming og skænderier og bortvendte rygge og himlende øjne.

Et hot box fra sinful redder mange par hensygnende sexliv

Men du elsker alligevel din kæreste, jeres fælles fortid og den mulige fremtid.

Så du ved ikke, om det er på tide at skride - eller om du stadig kan redde relationen.

Vi hjælper dig. Eller rettere: Sexterapeut Tracey Cox, det britiske svar på Joan Ørting, lister 12 tegn på, du bør forlade din partner. Så mange behøver du slet ikke, så vi har taget de fem vigtigste.

Jo bedre du kender ham, desto mindre kan du lide ham

I begyndelsen af et forhold er vi ofte den bedste udgave af os selv. Med tiden kommer de knap så pæne sider frem. Dem får du at se efterhånden, som I lærer hinanden at kende. Pludselig er han knap så charmerende, når han er presset, stresset, ked af det, eller blot kedelig

Og når du har set, hvordan han opfører sig sammen med familie og venner, kolleger og samt overfor tjenere på restauranter, opdager du også, hvordan andre ser ham, og hvordan han også er.

Det samme gælder, når forholdet møder udfordringer, for det er først der, han virkelig viser sit sande jeg: Er han stadig loyal, venlig, omsorgsfuld, rummelig?

Jo mere du opdager om din partner, jo mere bør du ideelt set kunne lide og elske ham eller hende. Hvis det modsatte sker, er det en god grund til at tænke sig om.

Der er kommet en person frem bag masken, som ikke er den, du troede, han eller hun var.

De får det værste frem i dig

Du plejer at stråle, nu er der lidt hængt kat over dig.

Du plejer at magte det meste, nu er du mest mast og stresset.

Det er ikke nødvendigvis din kærestes skyld, at du ikke længere er den bedste udgave af dig selv - mens hvis I bare ikke passer sammen, kan du ikke udfolde dig, som du er, og derfor bringer I det værste frem i hinanden.

Uforenelige tilknytningsstile, uharmoniske personlighedstræk, adfærd, der udløser kraftige triggere - par, der scorer højt på kemi, men lavt på alt andet, oplever ofte, at dette sker.

Forhold har brug for balance. Hvis den ikke er der og aldrig har været der, har du valgt kæresten af de forkerte grunde.

En sexpude giver lyt liv til gamle favoritstillinger

Din partner er ikke den første person, du fortæller alt til

Det er lakmustesten, der på et øjeblik afslører, hvem der er tæt på deres partner, og hvem der ikke er.

Når der sker noget godt eller dårligt, hvem er så den første, du fortæller det til?

Hvis det ikke er din partner, er det et rødt flag af de store.

Vi er tættest på de mennesker, der ved mest om os. Uanset hvor tæt du er på dine venner eller familie, hvis dit forhold er sundt, bør din partner instinktivt være den første person, du vil fortælle gode eller dårlige nyheder til.

Alle skænderier kører af sporet og bliver aggressive

Kommunikationsproblemer er altid kernen i de fleste brud.: Hvis I begge er gode til at tale tingene igennem, kan selv store problemer løses.

Hvis I ikke er det, kan selv den mindste ting afspore jer som et løbsk tog.

Dårlig kommunikation sætter gang i en særlig giftig cyklus. I skændes, fordi intet nogensinde bliver løst, og I føler jer begge konstant vrede og ikke hørte, I overskrider hinandens og egne grænser.

Hvis alle jeres skænderier hurtigt bliver grimme og konfronterende, er niveauet af ulmende vrede og bitterhed højt. Det er knald eller fald - og som regel knald.

Du undgår fysisk kontakt

Det starter ofte med lille ubehag, når din partner rører dig seksuelt. Det, der plejede at ophidse og åbne dig, gør nu det modsatte.

Dog kan der være mange grunde til, at sex svinder ind selv i gode, stærke forhold, hvor begge parter elsker hinanden: Stress eller andre bekymringer, rejsningsbesvær, overgangsalder, parforholdets alder.

En magic wand svigter aldrig

Men hvis det udvikler sig til, at du slet ikke nyder nogen form for kærlighed eller fysisk kontakt, har I et problem.

Fysisk berøring er afgørende i et forhold. Det udløser hormonet oxytocin, som holder jer sammen og følelsesmæssigt forbundne. Berøring signalerer accept, hengivenhed og tiltrækning. Selv hvis 'ikke er seksuel tiltrækning, siger berøring 'jeg elsker dig stadig.'

Hvis du vægrer dig mod din partners berøring på et hvilket som helst niveau, betyder det som regel, at der er en så dybtliggende negativitet, at forholdet ikke kan reddes.

Sponsoreret indhold