Det frække27. december 2022

Så lidt skal du kysse for at booste dit forhold

Disse seks sekunder kan redde både julen og dit forhold
Seks sekunder er nok. Men man gerne lade sig rive med.
Seks sekunder er nok. Men man gerne lade sig rive med.
 Foto: Newscom/MEGA

Her kommer et tip, der kan redde julen og dit forhold. Og ikke nok med, at det angiveligt er lidt af et mirakelmiddel, det er også helt utroligt nemt at føre ud i livet.

LIGE NU: Spar 50 procent på sexlegetøj i Sinful frække juleudsalg

Du skal blot kysse på din kæreste. I sølle seks sekunder.

Bum.

Lidt det for godt til at være sandt? Ikke ifølge visse kærlighedsforskere og parterapeuter, heriblandt af de helt store pinger i den verden, nemlig amerikaneren John Gottman.

Nu kan man sige, at hvis der virkelig gået i krise i forholdet, har du nok mere lyst til at slå ham på munden end at kysse ham, også selv om det kun er et kort øjeblik.

Men eksperterne mener, at hvis I holder kysset længe nok til, at det føles romantisk - og ikke blot som et goddag- eller farvel-kys - venter der guld for enden af anstrengelserne.

Booster

Rent fysiologisk sætter kys gang i flowet af signalstoffer, som øger velværet; samhørighedshormonet oxytocin og belønningshormonet dopamin boostes, mens stresshormonet kortisol sænkes.

Blid som et kys: Womanizeren stimulerer klitoris på en særlig måde

Ifølge Gottman og kompagni kan seks sekunders-kysset føre til følgende gode ting:

I får lavet et samhørighedsritual.

I får skabt rum for berøring.

I får skabt plads til at bede om intimitet.

Det øger ømhed og omsorg og anerkendelse.

Det trøster.

Det kan føre til… sex.

Du behøver ikke at være et matematisk geni for at regne ud, at to daglige kys af denne slags kun tager 84 sekunder ud af din uge. Så du behøver heller ikke at være et kærlighedsgeni for at regne ud, at denne kysseregel er en billig investering, der kan give et massivt afkast i dit forhold.

Danske kys

Føler du dig lokket af denne kysseleg, kan du få meget mere inspiration hos den danske sexolog og kysse-entusiast Lisa Lawrie. Hun afholder nemlig kysse-workshops over hele landet.

Kysset er så vigtigt for vores velvære, vores helbred og vores parforhold, mener Lawrie fra sexakademiet.dk. Munden er et stort erotisk organ, og det er stimulerende på mange måder at vække sanseligheden i munden:

- Derfor ønsker jeg, at danskerne kysser endnu mere, og derfor laver jeg kysseworkshops, hvor par af alle sammensætninger kan blive mere bevidste om deres kys, deres eget og partnerens kyssebehov og samtidig få flere variationer på kysse-paletten, siger Lawrie til SE og HØR i denne artikel, hvor hun blandt andet fortæller om de mindst 35 kys, man lærer.

Skuffede kæreste igen? Det gør Sinfuls Magic Wand ALDRIG

Sponsoreret indhold