Det frække 27. januar 2022

Fem gode råd mod kærestesorg

Når pladerne med chokolade og bøtterne med is ikke længere kan fylde tomrummet efter din eks, og når netflix og sexdates heller ikke kan, er gode råd dyre. Bortset fra at disse er gratis...
FOTO: MEGA

De er blevet forladt af din elskede, og du kan ikke være i dig selv af smerte: Du er hjemme, men alligevel 10.000 kilometer væk hjemmefra, væggene klemmer luften ud af dig, du er både rastløs og handlingslammet.

Fantastisk g-punktsvibrator sikrer orgasmen og holder ensomheden for døren

Men der er faktisk ting, du kan gøre for at hele dit blødende hjerte.

Det fortæller parterapeut og tantrabehandler Trine Tao fra love-lab.dk.

Trine mener endda, at du kan lære en del undervejs i helingsprocessen.

- Hvor ondt det end gør, så rummer smerten en gave til dig - hvis du vil.

Mod

Først og fremmest skal du turde dvæle i processen:

- Du skal ikke bare styrte videre ud på datingmarkedet for at finde næste fix, den næste Eneste ene, der bare virker så rigtig og så perfekt. For en dag vil også dette perfekte krakelere, og du konfronteres med dig selv og din egen smerte - igen, siger Tao.

- Når tingene tilsyneladende ikke giver mening, og du ikke forstår, hvorfor tingene skete på denne måde og på dette tidspunkt, går du glip af den største læring.

Større selvkærlighed

Parterapeutens første råd handler om, at du bør genetablere det forhold til dig selv, som du måske har forsømt det seneste stykke tid:

- Måske finder du ud af, at det er fantastisk at rejse på egen hånd - eller sammen med mennesker, du selv har valgt. Måske bliver du høj af friheden til selv at kunne vælge, hvad du vil bruge din lørdag aften på, siger Tao.

Prøv den revolutionerende klitoris stimulator

Stop kontakten til din eks

Taos andet råd er radikalt, men afgørende:

- Vi oplever faktisk oxytocinabstinenser efter et brud, og det kan føles direkte fysisk ubehageligt. Oxytocin er det kærligheds- og tilknytningshormon, der udvikles, når vi er tæt på vores elskede.

- Enhver kontakt med eksen under helingsfasen vil bare aktivere dine oxytocinabstinenser og forhindre dig i at genvinde pladsen i dit eget liv.

Og det gælder også sociale medier.

- Du udsætter dig selv for grusom tortur, hvis du følger ham eller hende på sociale medier. “Blokér”-funktionen kan være rigtig god her - for regn ikke med, at du selv kan styre din trang til at tjekke eks’en ud på sociale medier det første stykke tid.

Mærk smerten

Trine Tao fortsætter med endnu et råd, der gør nas:

- Drop Netflix, læg posen med chips fra dig og læg en hånd på dit hjerte. Pas på dig selv.

Jamen, hvad så, hvis egenomsorg netop er netflix og chokolade, onani og løbeture, man har måske netop brug for åndehuller i smerten?

- Åndehuller er fint, men sørg for, at du ikke bliver der alt for længe. For så kan det blive en sump, der kvæler dig, i stedet for et åndehul, siger Trine.

Vær ærlig over for dig selv

Nå, nu er du helt nede i smerten, du har ramt bunden, og nu begynder Trine Tao så småt at se frem og op. Se ærligt på dit forhold:

- Der VAR noget, der ikke fungerede i forholdet. Normalt står et brud skrevet på væggen, længe før det rent faktisk sker. Skriv en liste - og vær ærlig overfor dig selv omkring alt det, der ikke fungerede:

Hvor, hvornår og hvordan blev du ikke mødt? Hvem var den anden egentlig i forhold til den, du håbede, han eller hun var? Blev du mere forelsket i personens potentiale, end det, som han eller hun reelt var? Hvordan havde du det helt ærligt i forholdet?

- Tag listen frem og kig på den, når du begynder at længes efter det, du har mistet.

Lav et afskedsritual

Vi har et smukt ritual for smukke begyndelser: Et bryllup. Desværre har vi ingen for grimme slutninger. Men her kommer Trine Tao dig til undsætning:

- Find det afskedsritual, der giver mening for dig og som virkelig kan mærkes i din krop. Et stærkt manifest kan være at brænde fotos, breve eller andet, der stadig binder dig følelsesmæssigt til din ex. En afbrænding kan være et kraftfuldt ritual, der markerer afslutningen på en æra og begyndelsen på noget nyt i dit liv.

Gave

Nu er du så klar til at se på, hvad du har lært af det hele, af forholdet, af din eks, af bruddet og af smerten. Trine Tao foreslår, at du stiller dig selv følgende spørgsmål:

Hvad har du lært af det her? Hvad vil du gøre anderledes næste gang? Hvad vil du ALDRIG tolerere igen? Hvilke af dine behov er ikke til forhandling?

Og så er vi fremme ved den den egentlig gave ved bruddet, mener Tao.

- Det livslange partnerskab med dig selv. Tag imod den gave! Alle de måder, hvorpå du faldt fra hinanden eller mistede dig selv i det nu forliste forhold, har du mulighed for at genoprette nu. Nu finder du ud af, at du faktisk er en spændende ledsager på resten af rejsen med dig selv. Nu har du tid til dig selv igen.

Læs mere om, hvordan Trine Tao gør dig klar til en ny kæreste med coaching-samtaler her

Masser af alenetid? Gå på opdagelse i dine lyster

Sponsoreret indhold