Det frække10. september 2020

Denne type finder kæresten på tinder

Sådan finder du kærligheden, ifølge Michelle Obama
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour580967.jpg
 FOTO: MEGA

Michelle Obama, gift med den tidligere præsident i USA Barack Obama, gav forleden dating- og parforholdsråd i en podcast.

Her kom den populære eks-first lady med vise ord, der både retter sig mod dem, som tror, man kan finde kærligheden på tinder, og dem, som kæmper med det faste forhold.

Obama, som var manges drøm om en demokratisk præsidentkandidat i år, siger blandt andet:

- Mennesker er ikke perfekte, ægteskab er svært, det er en kamp for alle.

Og det må de fleste i længerevarende parforhold jo nikke genkendende til.

Find det bedste sexlegetøj til par på sinful.dk

Kæreste

Fru Obama har endivdere dette syn på, hvordan man finder en kæreste:

- Der er ikke nogen magisk måde, du kan få det til at ske, udover det helt basale i at finde en, være ærlig omkring at ville være sammen med vedkommende, date ham/hende seriøst, planlægge at committe sig til at date ham/hende, se hvor de bærer hen, og så få det til at ske.'

Med andre ord lægger hun vægt på, at man målrettet forsøger sig frem. Obama mener, man bør se dating sådan her: Hop af dine datingapps og gå ud i den virkelige verden:

- Jeg vil investere i den her person, og så vil jeg se, hvordan det går. Og hvis det ikke fører nogen steder hen, så er det ok, vi går fra hinanden, for det er sådan dating er.

Og det er jo svært at være uenig i. Michelle Obama leverede også denne svada: 'You can't tinder your way in to a long-term relationship'. Som betyder noget a la: Du finder ikke en kæreste med tinder.

Underforstået: Tinder og lignende datingplatforme appelerer til en overfladisk og i sidste ende virkningsløs tilgang til at finde en kæreste.

Køb dig til et bedre sexliv her

Men passer det nu også?

Hurtige knald

Tre videnskabelige studier peger i en anden retning, for ikke alle er på tinder for et hurtigt knald. Langt fra.

Det ene studie med 3000 tinderbrugere viste, at man anvender appen af flere årsager. Nogle har den ganske rigtigt på mobilen for flirte og finde sex, men det var ikke den mest angivne grund:

Nysgerrighed og underholdning, finde en fast kæreste, finde venner og rejsepartnere, og som et egoboost.

Generelt er tinderbrugerne mere udadvendet og åbne overfor nye oplevelser og mennesker, men mindre samvittighedesfulde, end andre andre singler.

typer

Det andet studie så på, hvilke typer der bruger tinder til hvad. Her fandt man følgende typer:

De psykologisk velfungerende med god selvkontrol, stor sexlyst, godt selvværd og tryg tilknytningsstil (de har ingen problemer med intimitet). De leder efter både faste forhold og uforpligtende sex.

En anden gruppe har en tryg tilknytningsstil (er bange for at blive forladt) lavt selvværd og lav sexlyst. De er egentlig ikke ude efter et forhold af nogen art, men bruger tinder som egobooost.

Få bedre sex med dette legetøj

Den tredje gruppe elsker det kick, som tinder kan give, og de bruger det hele tiden, De har en afvisende tilknytningstil (har svært med intimitet), stort sexdrive og et ok selvværd. Deres brug af tinder kan blive problematisk, idet de har svært ved at styre forbruget, fordi det giver en umiddelbar tilfredsstillelse.

[node:aller-related-content:]3

Værdier

I et helt tredje studie fandt man ud af, at tinderbrugere med følgende positive karaktertræk også søgte faste forhold på tinder.

De værdsætter andre for hvem de er og ikke for hvad de kan bruges til, de respekterer alles unikke værdi, og de tror på det gode i mennesker.

Sådan en vil man da gerne hooke op med. Og som Michelle Obama påpeger, handler kærlighed og vejen dertil om at turde være sårbar og tage chancer.

null

Sponsoreret indhold