Er nusseri godt eller skidt for dit sexliv?

Foto: All Over

I ligger på sofaen, og hans arm glider ned over dine arme og din ryg. I ligger og nusser jer hele vejen gennem det seneste afsnit af jeres yndlingsserie. Men spørgsmålet er, om det så sker mere efter nusseriet, eller om det var det.

For er nusseri egentlig godt for jeres sexliv eller ej?

På plussiden frigiver det oxytocin, der er et hormon, som giver dig en følelse af velvære og lykke. Men ifølge parterapeuten Esther Perel, der har skrevet bogen ’Mating in captivity’, så kan nusseriet være en hæmsko for sexlivet.

Hun råder nemlig par, der vil have mere sex, til at stoppe med at nusse hinanden. Argumentet er, at den følelsesmæssige forbindelse man opnår er den direkte modsætning til erotisk passion. Vi kommer til at føle os nært forbundet – også for nært – med vores partner, og det er ikke godt for lystfølelsen, skriver psychologytoday.com.

Omvendt foreslår psykologen John Gottman i samme artikel, at det er godt for forholdet, når man nusser. For i en undersøgelse han har foretaget gennem sine 40 år som forsker i parforhold, så ligger nusseri på syvendepladsen over de 13 ting, som par med gode sexliv gør. Han mener, at det fører til bedre og mere tilfredsstillende sex.

Mænd og kvinder har forskelliger tilgange til nusseri

Blandt kvinder er der en tendens til, at nusseriet faktisk kan være en vej til sex. Mange kvinder foretrækker det i stedet for at deres partner bare kaster sig over dem. De føler, at det hjælper dem til at blive mere intime og blive klar seksuelt. Det svarer godt overens med undersøgelser, der viser, at kvinder har brug for meget mere tid end mænd til at komme i stemning.

For mændene er nusseriet ikke nødvendigvis en vej til selv at komme i en mere seksuel stemning, Men for nogle vedkommende skal der ikke andet til end en lille ikke-seksuel berøring til for at blive ophidset. Og at nusse deres kvinde på en måde der startede ikke-seksuelt gav dem lyst til at tage den skridtet videre til sex.

Om det virker? Ja, hvad er egentlig dine erfaringer?

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close