Det frække13. april 2018

Du kan afsløre din partners utroskab på stemmen

Stemmen er et stærkt redskab til at afsløre, om en person har været utro
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stemme.jpg
 Foto: All Over

Vi har før skrevet, at man kan afsløre sin partners utroskab på eksempelvis en ændret tøjstil, særlige apps på telefonen eller måske en række ændrede vaner.

Men i henhold til en ny undersøgelse kan du også afsløre din partners utroskab på stemmen alene. Faktisk synes det at være det bedste værktøj overhovedet.

I den evolutionærpsykologiske undersøgelse, der er publiceret her, fremgår det, at man valgte at lade en række mænd og kvinder høre stemmeprøver fra folk, der fortalte, at de enten havde været deres partner utro eller ej.

Herefter skulle forsøgspersonerne give dem en karakter alt efter, hvor troværdige de havde virket.

Stemmerne kom fra folk, der havde en ens stemmeføring og tiltrækning. De var af samme størrelse og kropsform, og de havde ens seksuelle historier.

Og det interessant var, at de personer, der havde en historie med utroskab, også blev bedømt som at kunne være det i fremtiden.

Selv når man ændrede på stemmeføringen og tonehøjden blev de, der havde været utro oftere vurderet til netop at have været utro.

Få bedre kommunikation i forholdet med dette danske brætspil (sponsoreret link)

I undersøgelsesrapporten skriver forskerne, at 'Disse resultater lukker yderligere op for ideen om, at den menneskelige stemme kan bruges som en løgnedetektor, og meget små stykker vokal information er det eneste, der skal til for at foretage en særlig vurdering af andre.'

Men der mangler stadig meget forskning på området. For som man skriver i rapporten:

Fifty Shades - i Mørket kun kr. 100,- (sponsoreret link)

'Vi var ikke i stand til at identificere præcis, hvilke akustiske kvaliteter der driver opfattelsen af, at nogen er utro, uden en detaljeret akustisk analyse bag målene og rammerne af dette studie.'

'Det er interessant at spekulere i, hvilke dele af den menneskelige stemme, lytterne brugte til at foretage så præcise bedømmelser. Vi eliminerede faktorer, som kunne være udløsende såsom variationer i stemmens tiltrækningskraft, tonehøjde og andre basale akustiske egenskaber,' lyder det.

Sponsoreret indhold