Det frække8. juni 2021

Diller og mis duer ikke

Britisk sexekspert mener, at det kan være problematisk for sexlivet at bruge kælenavne om kønsorganer. Dansk sexolog uenig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megaclipm28141_47200.jpg
 FOTO: MEGA

Kommunikation er afgørende for et velfungerende sexliv.

Det er alle sexologer og parterapeuter enige om.

Du får altid et fræk tilbud på sinful.dk - få tre for 500,-

Og en af de ting, som kan have stor betydning for, hvordan sexsamtalerne med partneren forløber, er, hvad vi kalder vores kønsorganer.

Det mener den britisk terapeut Katherine Hertlein, som fortæller, at det at kalde sine kønsdele for barnlige ting kan være tegn på, at man er lidt hæmmet, er skamfuld og har svært ved tale om sex og sine behov.

Og det kan medføre, at sexlivet lider.

Akavet

Hertlein medgiver, at det selvfølgelig kan være svært og akavet at tale om noget så sårbart som sex, uanset hvor længe man har været sammen, men:

- Kommunikation er afgørende for et sund forhold: Hvis du rødmer ved blot at sige det anatomisk korrekte ord for dine kønsorganer, hvordan vil du så kunne tale om mere dybtgående seksuelle emner?

Behov

Katherine Hertlein mener, at du bør kunne fortælle din parnter, hvor du kan lide at blive berørt, hvordan du får orgasme og også kunne spørge ind til partnerens behov.

- At gøre op med kælenavne og at tale direkte om sex med kæresten vil øge tilliden i forholdet og og dermed bygge fundmentet til et bedre sexliv. For ved at fjerne skam og pinlighed fra sexsamtalen, fremmer du en åben dialog.

Frækt legetøj til par booster sexlivet

Sex

Jamen, må du så kun sige penis og testikler og vulva og labia, når I knalder?

Så radikal er Hertlein heldigvis ikke:

- Når man er intime sammen, er det ok at bruge kælenavne om sine køndele. På det tidspunkt handler det kun om, hvad der føles mest bekvemt og hvad der tænder dig. Og hvis det er et særlige ord og fraser, som gør det, så er det helt fint. Men hold dem til soveværelset.

null

Penis og vagina

De ydre dele af kvindens reproduktionssystem kaldes kønslæber (vulva) og klitoris, kønsåbningen. Vulva dækker åbningen til skeden (vagina) og de andre dele af reproduktionsorganerne, som befinder sig længere inde. Området lige ovenfor toppen af skedeåbningen kaldes venusbjerget (mons pubis). (kilde: Sundhed.dk)

Blomst, mis, tissekone og 'dernede' er nogle af de typiske lidt søde navne for det kvindelige køn, mens de mere soveværelse orienterede er fx fisse, kusse.

Det mandlige kønsorgan penis kaldes gerne diller og tissemand, mens de mere sexrelaterede er pik, jern og kæp.

Uproblematisk

Den danske parterapeut og sexolog Bastian Larsen er ikke enig i, at det er problematisk at give sine kønsdele et navn:

- De fleste mennesker har meget svært ved at snakke om sex, intimitet og kønsdele i dag. Underligt nok er det blevet sværere for folk, end det var for 25 år siden, hvor vi var godt i gang med at gøre kønsdele til noget naturligt og ufarligt.

- Lige nu er vi desværre i den modsatte ende, så jeg synes, det er helt fint at kalde sin penis diller eller Konrad eller sin vagina for mis eller Fru Knudsen. Hvad det end er, bare det gør det lettere at tale om sit sexliv.

- Sexlivet er en slags kanariefugl for parforholdet. Når sex og intimitet forsvinder, er der noget galt. Og hvis det hjælper at tale om det, ved at omdøbe sine kønsdele, så er det kun en hjælp. Men vælg navnet med omhu. Det skal måske være ufarligt, men heller ikke for fjollet, siger Larsen til SE og HØR.

Få fedre orgasmer med strammere bækkenbund

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold