Det frække23. december 2016

Sådan er sex er forskelligt for mænd og kvinder

Se hvordan sex opleves forskelligt for de to køn
Af af
Par i sengen
 Skrevet af: Terje Nordberg - Foto: Shutterstock

Både mænd og kvinder længes efter dejlige seksuelle oplevelser, men som bekendt er vi forskellige, og det gælder også vejen til seksuel nydelse. Vi kigger nærmere på, hvordan vi får sexlivet til at spille – selv om vi er forskellige.

Vi har hørt det før: Manden går fra nul til hundrede på fem sekunder, når han ser vuggende hofter og kavalergang, lyst, langt hår og et ansigt med harmoniske træk. Det signalerer frugtbarhed og sundhed, og derfor er han straks klar til at sprede sin sæd. Kvinden er derimod langsom og forbeholden. Hun skal se ham an, for han skal jo være en god far for børnene. Derfor må han gerne udstråle styrke og tryghed. I ægløsningsperioden har hun til gengæld en særlig interesse for bad guys, fordi disse er “hard to get”, frække og fulde af testosteron.

Find frække julegaver her

Nydelse – ja tak!

Disse “sandheder” baserer sig på en forskningsretning, som kaldes Sexual Strategies Theory og som hviler på det hovedsynspunkt, at slægtens videreførelse – også for moderne mennesker – er en stærk og ubevidst drivkraft i det seksuelle spil. Dette synspunkt er imidlertid suppleret med en såkaldt Pleasure Theory, hvor udsigten til at få en fed sexoplevelse er den primære – både for mænd og kvinder.

[node:aller-related-content]

Forskningen slår ganske enkelt fast, at mænd og kvinder står mere lige, når det gælder om at tage seksuelle initiativer. Men der er mange, personlige varianter: En ældre, magtfuld millionær med topmave og stikkelsbærben kan synes attraktiv for den ene, men ikke for den anden, måske langt yngre kvinde. Ligesom en ældre kvinde over 50 med sensuel udstråling og glimt i øjet kan få safterne til at stige hos en ung mand på 20. Alt afhænger af øjnene som ser.

https://imgix.seoghoer.dk/media/tk/orgasmer.jpg
 Skrevet af: Terje Nordberg - Foto: Shutterstock

Traktor eller rumskib

Mandens hurtige tænding skyldes, at pikken lynhurtigt forsynes med blod. Det strømmer til fra alle kanter, og når begejstringen først har indfundet sig, holdes den ved lige ved hjælp af kraftige muskelfibre. Kvindens tænding foregår langsommere og er multifaktorel, dvs. at der skal trykkes på flere knapper før “blodet strømmer”. Hun kan blive våd, ja. Og mange mænd tror, at det er ens betydende med, at hun så er lysten og liderlig så snart det sker. Men det er ikke rigtigt. Det betyder kun, at hun er i stand til at gennemføre et samleje – ikke at hun nødvendigvis har lyst. Først når de indre kønslæber trækker sig tilbage og åbner op for mandens indtrængen, og når klitoris svulmer og kigger frem fra sin hudfold, bliver det for alvor dejligt.

Her er julegaven til ham

Måske er denne forskel den vigtigste, seksuelle udfordring for et elskende par. En norsk kvindelig politiker udtalte en gang, at den kvindelige seksualitet var som et rumskib, mens mandens var som en traktor. Enhver kan finde ud af at trykke på en knap og trække i en gearstang, mente hun. Anderledes er det med det kvindelige “rumskib”, som styrer ud i himmelrummet mellem kloder og stjerner.

Hendes orgasme

Fælles for både mænd og kvinder er, at orgasmen kommer som ukontrollerede muskelsammentrækninger. Fysisk set minder den om et nys, men det går hårdere til. Hjertet sætter i galop, og vejrtrækningen bliver hurtigere. Når orgasmen nærmer sig for en kvinde, udvides den øverste del af skeden, mens den nederste trækker sig sammen i samme rytme som resten af musklerne i bækkenet. Når den så endelig kommer, standser vejrtrækningen et øjeblik, derefter en lille krampe. Hele 8000 nervetråde står i forbindelse med klitoris og sender kraftfulde rystelser ud i kroppen, når orgasmen tager fat.

Til sammenligning har pikken kun det halve antal, og med sædudtømningen er ballet forbi, i hvert fald for en stund. I takt med den større seksuelle frigørelse, oplever mange kvinder at få sprøjteorgasme. Den basiske væske udskilles af små prostata-lignende kirtler og indeholder kemiske bestanddele, som man også finder i mandens sædvæske. Vi er ikke så forskellige, som vi tror.

https://imgix.seoghoer.dk/media/tk/slikke-fisse.png
 Skrevet af: Terje Nordberg - Foto: Shutterstock

Hans orgasme

Ejakulationsfasen hos manden består af to faser: Den indre fase – emissionen eller opladningen – og selve udtømningen. I opladningsfasen trækker sædlederne, sædblæren, prostata og den indre del af urinrøret sig sammen og danner et slags trykkammer for enden af urinrøret. Væggene i trykkammeret giver et kort øjeblik efter, og der sendes besked til hjernen om, at der nu ikke er nogen vej tilbage. I anden fase udstødes sæden i tresyv lange stød, ledsaget af ufrivillige, rytmiske sammentrækninger i bækkenbundsmuskulaturen, endetarmsmuskulaturen og urinrøret. Ejakulationen består ud over sædcellerne også af sekreter fra sædblærerne, prostata og fra små kirtler langs urinrøret.

Orgasmen er en biokemisk eksplosion, som virker forskellig på mænd og kvinder. Som regel bliver manden træt og får lyst til at sove. Men hvis han får en lille lur er han som oftest fornyet og klar efter et kvarters tid, mens hun står op, sætter noget musik på eller lukker katten ind. Kvinden bliver også slap, men som regel i betydeligt kortere tid. Mange bliver gearede og vil straks have mere. Måske skal I bare ligge og holde om hinanden?.

Sådan får I bedre sex – sammen

  • Find ud af hvordan han kan afledes på en dejlig måde, hvis du gerne vil have ham til at holde lidt længere. Det kræver stor indføling og intim kommunikation, men det er det værd.
  • Tag hans hænder, hans hoved og mund og styr ham hen i mod dine mest følsomme områder når du er parat til netop det. Mind dig selv om det alle ved: at pauser er ophidsende og spænder forventningens bue.
  • Sig ja til en quickie, selv om du ikke er helt parat. At han tænder så hurtigt på dig betyder jo, at han vil have dig. Hvis det foregår på samme, hurtige måde hver gang, og du føler, at han ikke har tid til at vente på dig, er det noget andet. Så er det på tide at sige fra og sætte grænser.
  • Hold dig ikke tilbage med suk, støn og frække ord. Sig til ham, at du nu ikke længere kan vente på at mærke ham dybt inden i dig. Det tænder ham helt vildt.
  • Selv om en ophidset pik er stiv og hård, så er den ikke af beton! Husk, at når du kæler med den, bør dit greb være blødt og gerne vådt og glidende. Spyt er bedst. Kopatte-grebet er et “turn-off” og nedværdigende.

Sponsoreret indhold