Derfor bliver kvinder tændt af tantra

Foto: All Over

Af Pernille Lewinsky Kofoed, Femina

Er tantra noget for dig?

Vasketøj, rengøring, fuldtidsarbejde, -lister … og sex? Selv om du elsker din partner, og du også tænder på ham, kan det måske alligevel indimellem være svært at finde gnisten og overskuddet til fantasifuld sex og sanselighed, når dagen er omme, og du endelig kryber ned under dynen.

– Et af problemerne med sex er, at selv om vi går op i det og véd, det er vigtigt for at holde liv i parforholdet og kærligheden, giver vi det ofte alt for lille prioritet. I en travl hverdag bliver kærligheden ofte glemt og sex nemt noget, der bare skal overstås og vinges af for husfredens skyld. Men hvis det virkelig betyder så meget, skal vi give det højere prioritet, for seksualitet kommer ikke af sig selv – den skal dyrkes, understreger Ulrik Adinatha Lyshøj, der er tantralærer og leder og medstifter af Tantra Templet.

– De fleste af os oplever kun intimitet med vores partner, når vi tager tøjet af og hopper i seng sammen, og for par, der har kendt hinanden i mange år, kan sex nemt gå hen og blive rutine – noget, der kører efter den velkendte drejebog.

LÆS OGSÅ: Femina tester tantra-massage: Sådan føles det

Nærvær og berøring er i fokus

– Grundlæggende gælder det, at mænd kan tænde på to sekunder, hvorimod kvinder både følelsesmæssigt, mentalt og biologisk har brug for et længere forspil. De har brug for tid og for at komme ned i gear for at kunne nyde – og det kræver overskud. Så når manden sidst på aftenen spørger: ”Har du lyst til sex?”, er det, mange kvinder smider hovedpinekortet, fordi de simpelthen er for trætte til sex og for udmattede ved tanken om at skulle yde, forklarer Ulrik Adinatha Lyshøj.

Men tantra kan hjælpe os til at se sex på en ny måde!

Som regel dyrker vi sex med fokus på orgasmen som målet, men det får mange til at glemme, at sex er meget mere end samleje – og dermed går nydelsen og nærheden ofte tabt. Men i tantra er fokus på penetrering og orgasme minimalt, i stedet flyttes det til berøring, nærvær og langsom opbygning af nydelse og ekstase. Her er der fuld opmærksomhed på vejen hen imod nydelse - og ikke på selve målet målet. Man kunne kalde det for en kraftfuld cocktail af yoga, meditation og sex med fokus på at være til stede i nuet med alle sanser åbne, forklarer Ulrik Adinatha Lyshøj.

LÆS OGSÅ: Renée: Tantramassage - grænseoverskridende og fantastisk

Kvinder skal mødes i hjertet

– En af grundene til, at særligt mange kvinder er meget interesserede i tantra, er, at de besidder en naturlig evne til at bevæge sig seksuelt op på et højere plan end det rent instinktive. Kvinder har, i langt højere grad end mænd, en indbygget intuitiv idé om, at sex helst skal være noget smukt og ophøjet og ikke kun noget, der foregår nede mellem benene, siger Ulrik Adinatha Lyshøj.

– Fysisk har kvinder typisk brug for mere tid og opmærksomhed end manden, før de er klar til at elske. Kvinder vækkes i hjertet, så hvis manden lægger op til sex, uden at kvinden er ”varmet op”, vil hun føle det som et pres og derfor afslå hans invitation. Men hvis manden derimod forstod, at han skal møde hende i hjertet ved at vise kærlighed, nusse og forkæle hende og f.eks. tilbyde hende en smuk sensuel tantrisk massage, hvor hun oplever, at der ikke forventes noget af hende, men hvor hun blot skal nyde og være bevidst om at modtage, skabes en særlig erotisk energi. Berøringen giver hende en mulighed for at tage imod uden at skulle præstere eller yde. Den giver hende mulighed for at fokusere fuldt og helt på oplevelsen og det, som sker i hendes krop her og nu. I modsætning til sex bidrager tantra til en følelse af nærvær og væren i nuet, som er med til at tænde hele hende og gøre hende klar til elskov, forklarer Ulrik Adinatha Lyshøj.

Tantra er altså en anderledes måde at være intime sammen på, fordi det går dybere end klassisk sex. Grundlæggende kan man sige, at tantra er en forening i kærlighed, hvor formålet med både tantramassage og tantrisk elskov er at arbejde med sin sanselighed, sensibilitet og seksuelle energi, hvor det primære formål er at skabe en stærkere forbindelse til sin partner ved at ens seksuelle energier flyder sammen.

- Gennem tantraen kan man lære at elske i nuet, gå på opdagelse i hinanden og dermed undgå at køre på rutinerne. Tantra er en umådelig smuk måde at være sammen på og kan være med til at ændre og styrke både kærligheden og parforholdet, siger Ulrik Adinatha Lyshøj.

Tændt på tantra? 2 nemme øvelser:

For at skabe større intimitet med din partner, kan I prøve disse to nemme øvelser derhjemme:

1. Øjenkontakt

Sid over for hinanden, hold hinanden i hænderne og se hinanden dybt i øjnene uden at sige noget i ca. 5 minutter. Søg at se ind bag det umiddelbare, glem jeres personlige historie sammen og se i stedet din elskede, som han eller hun er lige nu. Selv om øvelsen er simpel, er den med til at skabe en følelse af balance og intimitet – og styrke jeres parforhold.

2. Læg jer ned tæt på hinanden  – med eller uden tøj på

Træk vejret sammen og forsøg at synkronisere jeres vejrtrækning. Lig i stillingen, til følelsen af samhørighed fylder jeres krop. Øvelsen er en fantastisk måde at bringe jeres krop og sind på bølgelængde på. Hvis I elsker sammen bagefter, vil I opleve, hvor meget bedre I kan mærke hinanden.

Om eksperten:

Ulrik Adinatha Lyshøj er uddannet yoga- og tantralærer. Han er leder og medstifter af Tantra Templet og underviser dagligt i Tantra Yoga og Tantramassage. Læs mere på Tantra-temple.com

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close