Det frække 23. juni

Denne type tinderfyr er kikset

Vælger du også Tinderfyren i bar overkrop fra..?
Når fyren seksualiserer sig selv på tinder, virker det afskrækkende på mange kvinder.

Når fyren seksualiserer sig selv på tinder, virker det afskrækkende på mange kvinder.

FOTO: Colourbox.com

På Tinder flasher du muligvis selv lidt kavalergang på festfotos, og du er heller ikke bleg for at poppe the booty i nye leggings på billeder fra fitness. Du er stolt af dine fortrin, og du ved det virker.

Husk det sexede lingeri, når du skal på date

Men hvis du ser en mand i bar overkrop på Tinder, mister du lidt respekt. Også selvom han er veltrænet.

Her er de bedste scorereplikker

Ny videnskabelig forskning peger da også på, at en mand, som på datingappen Tinder blotter overkroppen, bliver betragtet som mindre kompetent og som en, der har en risikofyldt sexadfærd.

Eller sagt på anden måde: En smådum fyr, der uden kondom knalder med alt med en puls.

Seksualisering

Forskeren bag studiet med 567 amerikanske collegestuderende ville undersøge, hvordan seksualiserede billeder påvirker holdninger og adfærd. 

- Det var fascinerende at få indblik i, hvordan en mands sexede datingbillede kan påvirke vores reaktioner på ham og hvordan vi bedømmer hans positive og negative træk, siger forfatteren JoAnna Diekera, klinisk psykolog fra University of Colorado.

Hvis din date skuffer, kan du stole på din tryllestav fra Sinful

Forskeren forklarer, at konceptet seksualisering handler om, at en persons sex appeal vægtes højere end andre træk. Det kan føre til objektificering, hvor personens udseende prioriteres på bekostning er vedkommendes personlighed. Og samtidig tillægger man så personen en række negative træk. Det plejer at dreje om kvinders seksualisering, men her handler det om mænd.

Gør engangsknaldet til et superknald

Fotos

Deltagerne i studiet skulle bedømme en række manipulerede fotos af en fyr samt forskellige medhørende profiltekster.

Manden på billede havde enten mange muskler eller få, i bar overkrop eller i skjorte samt interesseret i enten uforpligtende sex eller fast forhold.

Det viste sig, at kvindernes syn på manden i bar overkrop var ret negativt: De anså ham for at have en risikofyldt sexadfærd, for at være mindre sympatisk og have lav kompetence. De fandt ham godt nok mere tiltrækkende, hvis han var muskuløs, men det ændrede ikke på den samlede bedømmelse.

Frække tilbud på Danmarks største sexshop: Få tre for 200,-

Hvis manden i sin profil skrev, at han var til uforpligtende sex, bonnede det ud på samme negative parametre. 

Mændene i studiet mente næste det samme, bortfra at fyren ikke blev anset som mindre kompetent.

Negativt

Det kommer således næppe bag på dig, når Diekera konkluderer:

- Studiet viser, at når en mand har en seksualiseret datingprofil - enten ved at posere i bar overkrop eller ved at give udtryk for lyst til uforpligtende sex - risikerer han at blive seksuelt objektificeret.

- Han risikerer, at man ser om som mindre kompetent, mindre sympatisk og som en tager tager seksuelle chancer - altså sammenlignet med en skjorteklædt mand, der søger fast kæreste.

Altså: Kvinder reagerer negativt på mænds sexede datingprofiler:

- En sexet præsentation på en datingprofil er givetvis ikke det bedste valg for mænd, som vil gøre et godt indtryk på kvinder.

Sponsoreret indhold