Det frække5. juli 2020

Tinder vil stoppe catfishing

De store spillere på datingmarkedet vil endelig forsøge at komme svindlere til livs.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tinder_swipe_2.jpg
 Foto: MEGA

Det har taget sin tid, men nu er der langt om længe et tiltag på vej fra den største spiller på onlinedatingmarkedet, som skal reducere mængden af catfishere. Altså svindlere som udgiver sig for at være en anden, end de egentlig er.

Se de lækreste klitorisvibratorer lige her

Tinder rullede således i første omgang ved at rulle den nye feature ud i USA, og den er nu ved at komme i Storbritannien og udvalgte testmarkeder. For at se, om den virker for dig, skal du klikke her.

I praksis skal du deltage i en ’challenge’, hvor du tager en række selfier i forskellige positioner, og herefter vil en kombination af mennesker og kunstig intelligens afgøre, om det virkelig er dig, der er på billederne. Og herefter bliver du verificeret med et mærke.

Selfierne bliver i øvrigt ikke uploadet til dating-appen.

Tinder håber således ifølge metro.co.uk, at det vil reducere det store antal af personer, der stjæler andres billeder online og udgiver sig for at være en anden.

Man arbejder med ansigtsgenkendelse og positurgenkendelse. ’Positurgenkendes trække positurgeometri ud fra din selfie ved at bruge kunstig synsteknologi, og den kan så afgøre, om geometrien matcher med den figur, vi har eftersprugt,’ skriver Tinder.

Sommerudsalg hos Sinful - spar op til 60 procent

Hvad angår ansigtsgenkendelsen, så udtrækker den kunstige intelligens en ansigt ved at generere et unikt nummer eller skabelon. ’Når din selfieskabelon matcher skabelonen fra dine profilbilleder, så ved vi, at du er den samme som på dine profilbilleder,’ lyder det.

null

Sponsoreret indhold