Det frække 1. januar 2019

8 ting der kan ske, hvis du ikke får sex

Tør du løbe risikoen ved ikke at have sex?
Foto: All Over

Hvis du er fast læser af Det Frække, så er du næppe i risikozonen. Men vi tillader os alligevel at minde dig om, at der er masser af gode og sunde grunde til at have masser af sex i 2019.

Godt nytår - og sørg nu for at knalde det ordentligt ind.

Monogamy - erotisk brætspil stærkt nedsat til kun kr. 165,- (sponsoreret link)

8 ting der kan ske, hvis du ikke får sex

1 Det vil tage dig længere tid at blive ophidset. Når du har regelmæssig sex, så er din krop klar til situationen på kort tid, men når du dropper sex gennem længere tid, så opstår der forandringer i kroppen, som gør, at det tager længere tid at blive fysisk opstemt.

2. Stress rammer dig hårdere. Når du har sex, så sænkes mængden af stresshormoner i kroppen. Men det omvendte er også tilfældet. Når du ikke har sex gennem længere tid, så vil dit blodtryk stige mere i pressede situationer. Forskning fra University of the West of Scotland viser, at sex både reducerer stress og angst, og at effekterne af det varer mindst en uge.

3. Dit immunsystem performer dårligere. Hvis du ellers praktiserer sikker sex på den ene eller den anden måde, så er det en gave til dit immunforsvar. For forskning fra Wilkes University i Pennsylvania, USA, så gør det dit immunforsvar op til 30 procent mere effektivt, hvis du har sex to gange om ugen.

Her er det lækreste legetøj til par (sponsoreret link)

4. Du bliver dummere. I den for længst afsluttede sitcom ’Seinfeld’ har vores hovedpersoner en intern dyst, hvor de lover at afholde sig fra enhver form for sex, indtil den sidste har givet op. Det viser sig, at vor ven George Costanza bliver lynende begavet af afholdenheden, mens Elaine omdannes til nærmest savlende grøntsag. Faktisk er det sidste mest i tråd med sandheden. For undersøgelser af dyr viser, at deres hjerneaktivitet forbedres af sex, mens forskning på mennesker publiceret i Archives of Sexual Behaviour viser, at kvinder, der har sex med penetration, får bedre hukommelse. Når en person afholder sig fra sex, bliver det ikke skabt nye neuroner i hippocampusdelen af hjernen, som blandt andet sørger for indlæring og hukommelse.

5. Sex kan give smerter. Ligesom resten af kroppen bliver ældre, gælder det også for dine kønsdele. Og kropsdele, der ikke motioneres, er særligt hårdt ramt af ældelsesprocessen. Og når de ikke bliver brugt regelmæssigt, kan det for kvinden medføre smerter, når skedevæggene bliver tyndere med alderen. Hvis altså hun alligevel beslutter sig for at genoptage sit sexliv.

Med glidecreme er sex altid en nydelse (sponsoreret link)

6. Selvtilliden daler. Kvinder (og givetvis også mænd) som har regelmæssig sex har en bedre opfattelse af sig selv og deres kroppe end dem, der ikke har jævnlig sex. Og det gælder uanset vægt og alder.

7. Potensen nedsættes. Som når man ejer en hurtig sportsvogn, kan det godt være, at den har det godt i garagen, hvor den undgår skrammer og vejsalt, men den er nødt til at blive luftet og fyret op under for at bevare ydeevnen, og sådan er det også med en penis. Mænd, der kommer lidt op i alderen, har i langt højere grad funktionsbesvær forneden, hvis de har afholdt sig fra sex i lange perioder.

8. Det øger risikoen for prostatakræft. En amerikansk undersøgelse har vist, at mænd nedsætter risikoen for den frygtede cancer i blærehalskirtlen med 20 procent, hvis de har mindst 21 sædafgange om måneden sammenlignet med de mænd, der kun ejakulerede 4-7 gange om måneden.

Det er ingen undskyldning for dårlig onani - prøv disse (sponsoreret link)

Sponsoreret indhold