Det frække 2. september 2018

7 ting du bør overveje, før du køber din første vibrator

Din begynderguide til snurrende sexlegetøj
Foto: Shutterstock

Skal du på jagt efter din allerførste vibrator, og har du svært ved at gennemskue, hvor og hvad du skal gå kigge efter?

Bare rolig. Her får du nemlig, i samarbejde med Sinful.dk (sponsoreret link), tips og tricks til, hvordan du navigerer i den erotiske jungle og finder det helt ideelle stykke vibrerende sexlegetøj.

  1. Solo - eller parleg?

Er du er single, er det reelt kun din fantasi, der sætter grænser, når du skal anskaffe dig dit første stykke snurrende sexlegetøj. Har du fast partner, så kan de fleste vibratorer på markedet faktisk med fordel bruges som et ekstra krydderi under forspil, eller til at pirre og stimulere jer begge under sex. Det, du skal overveje, er, hvordan din partner har det med erotisk legetøj i soveværelset. Tag dialogen, og gå eventuelt på jagt sammen efter en model, som er beregnet til par (sponsoreret link), eller kig efter en variant, som ikke nødvendigvis ligner sexlegetøj eller giver ham mindreværdskomplekser.

  1. Indvendig eller udvendig stimulering?

Det er kun ca. hver fjerde kvinde, som opnår vaginal orgasme i forbindelse med penetration, mens langt de fleste kvinder har meget lettere ved at komme, når klitoris bliver stimuleret. Hvis du er nybegynder og gerne vil have glæde af dit legetøj med det samme, så gå efter en klitoris- eller massagevibrator som eksempelvis We Vibe Touch (sponsoreret link) eller Mini Magic Wand (sponsoreret link), der er designet til udvendig pirring. Når du har fået styr på dén (den udvendige pirring, altså), kan du altid opgradere natbordsskuffen med dildovibratorer, G-punktsvibratorer, vibratoræg og rabbits. 

  1. Størrelse?

Hvis du har absolut ingen eller kun meget begrænset erfaring med vibratorer, så vælg en lille og diskret bullet- eller minivibrator, som ikke skræmmer livet af dig, første gang du tager den med i seng. Det er som sagt ikke størrelsen, men gørelsen det kommer an på. Eksperimentér med længde og fylde, når du er mere erfaren og har fundet ud af, hvilken slags nydelse du egentlig foretrækker.

  1. Plastik, silikone eller jelly?

Vibratorer bliver som regel fremstillet i enten plastik, silikone eller jelly (PVC). Hvert materiale giver forskellige oplevelser. Jelly er blødt og fleksibelt og bruges oftest til fingervibratorer, bullets er for det meste lavet af plastik, fordi det er ideelt til målrettet stimulation af klitoris, mens de lidt dyrere vibratorer ofte er fremstillet i silikone eller medicinsk silikone, som giver en lidt mere luksuriøs og fløjlsagtig følelse og hurtigere opnår kropstemperatur ved berøring. Er du den meget allergi- og miljøbevidste type, bør du afgjort investere i sexlegetøj af medicinsk silikone, der som hovedregel er fri for phthalater. Men læs altid produktbeskrivelsen for en sikkerheds skyld.  

  1. Lydløs eller lydsvag?

Du kan for det meste også læse dig til, om den vibrator, du har udset dig, er til den lydsvage eller støjende side. Og det giver rigtig god mening at tage i betragtning, hvis du bor i en lejlighed med papirtynde vægge, har roommates eller børn. Det er bare ikke fedt at blive afsløret med fingrene i kagedåsen. Når det så er sagt, så er det de færreste vibratorer, der ligefrem larmer så meget, at de vækker naboen. Heldigvis. De fleste modeller er desuden forsynet med knapper, hvor du selv kan bestemme styrke, hastighed og vibrationsmønster og på den måde også være i nogenlunde kontrol over lydniveauet. Selvom nogle producenter reklamerer med lydløse produkter, så er det desværre tit en sandhed med modifikationer. En lille summelyd kommer du ikke udenom.  

  1. Batteridrevet eller genopladelig?

Der findes stadig sexlegetøj, som kører på batterier eller skal kobles i stikkontakten under brug, men langt størstedelen af alle vibratorer bliver i dag produceret ledningsfri og genopladelige, så de både larmer og forurener mindre. Til gengæld koster de en lille smule mere end de batteridrevne, men så slipper du omvendt for, at dit legetøj går flad, lige præcis som du nærmer dig klimaks.   

  1. Vandtæt?

Overvejer du at investere i et stykke legetøj, som du kan hygge dig med i karbadet eller under bruseren? Så vær opmærksom på, at der er stor forskel på, om vibratoren er mærket ‘vandtæt’ eller ‘stænktæt’. Står der vandtæt, kan du med sindsro lege løs, mens du doucher. Står der blot stænktæt, må den IKKE komme i berøring med rindende vand. Så er det slet og ret, fordi der er tale om et produkt, der tåler en fugtig klud i forbindelse med rengøring. Igen; tjek ALTID produktets detaljer og specifikationer, og læs alt det, der står med småt.

Sponsoreret indhold