Thomas Blachman

Foto: All Over Press

Ingen ”X Factor”-dommer har været både så elsket og hadet som Thomas Blachman ...

Ingen ”X Factor”-dommer har været både så elsket og hadet som Thomas Blachman – vores helt egen Simon Cowell. Med sin karakteristiske skaldede isse, skeptiske blik og altid ærlige mening har Blachman i nu otte sæsoner sat ekstra kulør på det populære talentshow på DR.

Blachman kan skrive både jazzmusiker, komponist og producer på CV’et. Han har blandt andet skruet på knapperne for Caroline Henderson på albummet ”Cinemataztic” fra 1996 og skrevet sangen ”Røde Kinder” til Dansk Melodi Grand Prix, der i 1996 opnåede en andenplads.

Udover en succesfuld musikkarriere er Blachman også idémanden bag en række TV-koncepter. ”Blachman” var et samtaleprogram på DR2, der for alvor vakte opsigt, da samtalen foregik foran en nøgen kvinde og handlede om mandens syn på det feminine køn. Samme år havde ”Mentor” premiere, hvor det var dommerne og ikke deltagerne, der hver uge blev stemt hjem.

I den brede befolkning er Blachman nu mest kendt som den hudløst ærlige og kritiske dommer i ”X Factor”, og hans skarpe tunge har vundet ham mange fans og fjender.

- Efterdønningerne af mit arbejde vil man først rigtig kunne iagttage om 3-400 år, har Blachman udtalt om sin dommerrolle til Ekstra Bladet.

Selv om han har været dommer i ”X Factor” i otte sæsoner, har Blachman kun formået at føre en enkelt musikartist til sejr. I 2014 vandt han talentshowet med duoen Anthony og Jasmin. Men det, han ikke kan i antal sejre, gør han godt for i antal mindeværdige svinere, vi slutter af med et (meget) lille udvalg:

- Det var meget intenst det her, det var en rodbehandling uden bedøvelse.

- I har jo næsten tårer i øjnene, bare fordi I er til.

- Undskyld, øver I jer overhovedet? Eller står I bare og kigger på Facebook i skolegården?

- Du synger abstrakt dårligt. Det lyder så dårligt, at jeg ikke kan forestille mig noget værre.

- Hold kæft en god sang. Du er god til at vælge sange… Som du efterfølgende kan smadre. Det bliver et nej herfra.

- Du lyder som tracket til en dårlig pornofilm.

Thomas Blachman
2. april 1963
59 år
Henry (søn), Ramona (datter)
Ekskone Sarah Louise Schackinger (gift 2014, skilt 2017)
Ekskone Viola Heyn-Johnsen (gift 1992, skilt 2012)
Anja Fonseca
Julia Liebig Werup (Forlovet)
Komponist, ”X-Factor”, ”Idols”

Find din favorit kendis her:

Close