X Factor20. februar 2024

Thomas Blachman forklarer exit-trussel: Jeg spiller ikke diva

Nu forklarer Thomas Blachman, hvorfor han under auditions truer med at forlade "X Factor" efter nærværende sæson
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Thomas Blachman forklarer exit-trussel: Jeg spiller ikke diva, men …
 Video: Kaspar Wenstrup. Journalist: Oliver Morell

LÆS OGSÅ: Så er de klar: Her er livedeltagerne i årets "X Factor"

Man kan nærmest ikke sige "X Factor" uden samtidig at tænke på programmets grand old man, Thomas Blachman.

Han er den dommer, der har siddet i den danske version af talentshowet i ubestridt længst tid, og derfor gik der også et sus gennem både seere og medlemmer af produktionen, da han i den igangværende sæson luftede muligheden for at stoppe efter årets finale.

– Det svarer til, at vi lige har spist i familien, og så sidder mor og far og siger ”skulle vi blive skilt?” og lige lufter den, nærmest raser Nephew-forsanger og meddommer Simon Kvamm i afsnittet.

Nu forklarer Blachman til SE og HØR, hvorfor han sagde, som han gjorde. Bemærkningen kom nemlig lidt ud af det blå, også for ham selv – men han nød også reaktionen.

Thomas Blachman kunne se skrækken i kollegaernes øjne, da han sagde, at han overvejer at forlade "X Factor", når finalen er overstået.
Thomas Blachman kunne se skrækken i kollegaernes øjne, da han sagde, at han overvejer at forlade "X Factor", når finalen er overstået.
 Foto: Hanne Juul

– Der bliver sagt forfærdeligt mange ting i løbet af sådan nogle optagedage. Og så havde jeg bare lyst til lige at komme ind på dén, tror jeg. Og så hørte jeg mig selv sige det, og så tænkte jeg: ”Nåh, okay”. Men at de tager det med, det er måske, fordi de gerne vil udfase mig fra programmet. Jeg har jo sagt rigtig mange ting. Jeg har også sagt rigtig mange sjove ting, som heller ikke kommer med. Det er jo deres vurdering: Hvordan vil de gerne placere det, der bliver sagt.

Men sådan et exit, er det noget, du har overvejet yderligere?

Jeg vil sige, at jeg holder rigtig meget af at lave det, jeg synes, det er rigtig sjovt. Specielt den her fase, hvor jeg får lov til at arbejde med musik med deltagerne, det kan jeg virkelig godt lide. Så det vil jeg savne, hvis jeg ikke gjorde det.

Kan man overhovedet have et ”X Factor” uden Blachman?

– Det siger folk jo. Men det var ikke en del af en lønforhandling, at nu skal jeg skabe panik eller sådan noget. Det var en bemærkning. Jeg tror, jeg kan mærke det, når det er nok. Men derfor kan man jo godt sende en lille forespørgsel ud og se skrækken i mine kollegaers øjne.

– Jeg spiller jo ikke diva, men jeg har måske lidt af det i mig.

Vild med reality? Lyt til "Sladderministeriet" f.eks. dette afsnit med Ida Søjborg fra "Love Island":

Sponsoreret indhold