Shaka Loveless

Foto: All Over

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Shaka Loveless er primært kendt for sine kæmpehits “Tomgang” og “Ikke mere tid”, der bragede ud af radioen i 2012, men Shaka har inden da gjort sig som musiker i indiebandet ”Are We Brothers” og forsanger i bandet ”Gypsies” – sologennembruddet er bare først kommet senere ...

Shaka Loveless er primært kendt for sine kæmpehits “Tomgang” og “Ikke mere tid”, der bragede ud af radioen i 2012, men Shaka har inden da gjort sig som musiker i indiebandet ”Are We Brothers” og forsanger i bandet ”Gypsies” – sologennembruddet er bare først kommet senere.

Shaka Loveless’ mor er dansker, han er født i Aarhus og delvis vokset op forskellige steder i Østjylland, og på Ibiza, hvor familien boede, da han var lille. Shaka har da også fået musikken ind fra barnsben. Hans amerikanske far, James Loveless, var en anerkendt blues-musiker i Danmark, og allerede som 12-årig vidste Shaka, at han ville leve af at lave musik.

Det tog ham dog adskillige år at bryde endeligt igennem som soloartist med sangen ”Tomgang”, der var et af 2012’s største hits – hvis ikke det største.

Sangen handler om venskab og afmagt, og om at forsøge at flytte sig menneskeligt og kunstnerisk, men ikke være i stand til det, fordi man hænger for meget fast i fortiden eller ikke kan slippe sine dårlige vaner.

Det var nemlig stoffer, fester og ballade, der var hverdag for Shaka, da han var forsanger i bandet ”The Gypsies” og endnu ikke var brudt igennem med en solokarriere.

- Jeg ville ramme stjernerne. Det har jeg søgt, siden jeg var knægt, og det troede jeg, at kokainen kunne hjælpe med, men jeg fandt heldigvis ud af, at det ikke var noget for mig. Det er et virkelig ubehageligt stof og det eneste stof, hvor jeg for alvor kunne mærke, at jeg mistede mig selv. Det var en hård tid, og vi levede hårdt, men jeg har helt lagt det bag mig, fortalte Shaka til Euroman i 2012, da han var aktuel med ”Tomgang”-hittet.

Sangen kom ifølge Shaka ud af en konkret situation og periode, hvor han tog alt for mange stoffer.  Der var specielt én ven, som det virkelig begyndte at gå dårligt med. Shaka følte ikke, at han kunne nå ind til ham, samtidig med at han også selv tog for meget af det hvide pulver. Det fortalte han i et interview med musikmagasinet Gaffa.

 - Det var også lige på det tidspunkt, hvor jeg begyndte at gøre op med mig selv, at det var vigtigt for mig at stoppe med at tage coke. Det var noget af det gode, der kom ud af det, lød det fra Shaka til Gaffa i 2012.

Siden er det blevet til et album mere, ”Det vi sku’ miste” i 2014, som handler om bruddet med Shakas unavngivne eks-kæreste. Pladen opnåede dog ikke samme kommercielle succes som debuten, men på privatfronten annoncerede Shaka et halvt år senere, at han havde fundet sig en ny kæreste ved navn Fanny Christoffersen.

– Vi ville gerne holde det lidt stille og roligt, for man vil jo gerne være sikker på, at det holder. Men hun er meget, meget dejlig, fortalte han med et stort smil til SE og HØR i 2014.

I dag danner Shaka par med skuespiller og danser Stephanie Nguyen. Sammen fik de i maj 2019 sønnen Alvin.

Shaka Loveless Grøn
5. marts 1984
38 år
Alvin (søn, født maj 2019)
James Loveless (far)
Fanny Christoffersen
Stephanie Nguyen
Musiker

Find din favorit kendis her:

Close