Nyheder13. august 2015

Shaka Loveless: Jeg føler mig sat i bås

Shaka Loveless er en af deltagerne i den nye sæson af Toppen af Poppen, og for ham var det nemt, at overlade sin musik til de andre kunstnere
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shaka_loveless_aop.jpg
 All Over Press

I tv-programmet Toppen af Poppen skal syv danske kunstnere fortolke hinandens musik. Det kan være svært at overlade sine sange til andre, men for sangeren Shaka Loveless var det helt naturligt.

- Det kørte fint i tråd med, hvordan mit liv med musik har været indtil nu. Jeg kommer ud af det her hip-hop-miljø, hvor det er meget normalt, at man bruger hinandens musik og er med på hinandens numre, siger han til Ritzau Fokus.

En af grundene til, at han sagde ja til at deltage i tv-programmet, var også, at det ikke var en konkurrence. I stedet kunne man hjælpe hinanden og lade sig inspirere af de andre kunstnere.

- Det er fedt, fordi det ikke er konkurrencebetonet. Kreativiteten kommer ikke frem i konkurrencer, men når man arbejder sammen og inspirerer hinanden. I stedet for at se hinanden som konkurrenter kan man se det som om, at man er en stor pulje af kreativitet og musikalsk værdi, siger han.

Det er sådan, Shaka Loveless normalt laver musik. Han har aldrig lavet noget helt selv, men har altid sparret med producere eller andre kunstnere. For ham er det vigtigt for at finde frem til den gode musik.

- Både for mig personligt og for min musik er det vigtigt. Jeg har altid villet være en del af miljøet omkring musikken, og jeg elsker at arbejde sammen med forskellige mennesker. Det har faktisk været en stor drivkraft fra mig, siger han.

[node:aller-related-content]

Før sangeren sprang ud solo, har han været rundt omkring mange musikgenrer. Han har været en del af forskellige bands og har spillet alt fra heavy til hip-hop. Den musik han laver nu, betegner han selv som urban pop.

- Det betyder, at jeg tit hører noget musik, hvor jeg tænker "det er den slags musik, jeg skal lave. Jeg er det helt forkerte sted". Men det er også en stor drivkraft for mig, at man ikke nødvendigvis skal holde sig helt tæt til én genre, siger Shaka Loveless.

Før den 31-årige sanger begyndte sin solokarriere, sang han oftest på engelsk. Nu kender de fleste danskere ham for sine dansksprogede sange som "Tomgang" og "Dengang du græd".

- På den mest positive måde jeg overhovedet kan sige det, så føler jeg mig nu sat lidt i bås. Jeg vil gerne lave en plade på engelsk, men jeg er meget i tvivl om, hvorvidt jeg kan gøre det under mit eget navn, eller om jeg skal gøre det til et helt andet projekt, siger han og tilføjer:

- Man er selvfølgelig ikke mere låst end det, og jeg håber, at min solokarriere varer mange år endnu.

Ud over Shaka Loveless kan seerne se frem til at opleve Stine Bramsen, Isam B, Lars Lilholt, Sebastian, Mattias Kolstrup og Oh Land.

Den nye sæson af Toppen af Poppen har premiere den 16. august klokken 20.00 på TV2.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold