René Dif

Foto: All Over

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Tidligere Aqua-brummer, nu burger-mager.

”Come on Barbie, Let’s go party!”. René Dif er kendt fra det danske succesband Aqua, og siden har han stået for at fyre op for dansegulve over hele verden – både som sager i Aqua og som Dj under flere aliaser.

Rygterne om et Aqua-par svirede hurtigt i medierne, og da René Dif og Lene Nystrøm kyssede hinanden i offentligheden blev det afsløret, at parret havde datet siden gruppen start. Romancen sluttede i 1998, hvor Lene Nystrøm senere samme år blev set med Morten Harket, forsangeren fra gruppen A-ha, hvilket skabte overskrifter overalt i Norge. René holdte sig heller ikke tilbage, og Ibi Støving blev hans nye kærlighed. Parret mødte hinanden til en fest i The Playboy Mansion i USA, hvor Ibi mødte den charmerende René. Forholdet varede i fem år, men det var ikke uden bump på vejen.

- Jeg er meget stolt af, at jeg fik ændret nogle ting ved René, da vi blev kærester. Jeg fik ham til at se sin datter noget mere. Samtidig fik jeg ham til at kvitte stofferne. Jeg måtte skyde så meget kærlighed ind i det, at han måtte vælge. Vil du have mig eller hende ’den hvide’? Der var et jalousiforhold mellem mig og stofferne. Jeg kunne ikke tolerere, at han kunne vælge dét over mig i begyndelsen. Men han holdt op, fortalte Ibi engang i et interview til bt.dk.

Hvad der virkede som ubrydelig kærlighed, hvor både brudekjoler og babyer var samtaleemner, stoppede brat i forbindelse med et stort skænderi om utroskab. René blev afsløret i frække sms’er mellem ham og en danser - den dengang ukendte men nu yderst kendte Stine Kronborg. Og ved konfrontationen blev Ibi slået i gulvet. En sag som resulterede i 30 dages betinget fængsel for vold til Dif. Herefter fandt René sammen med den blonde Stine Kronborg. Danserinden og sangeren havde også et stormfuldt forhold, og kun 20 dage efter at parret var flyttet i hus sammen, valgte Stine Kronborg at flytte ud igen. Uden René. Parret var dog sammen i fire år.

- Jeg vil kalde ham en utilregnelig dramaqueen, som kunne vende på en tallerken hele tiden, fortalte Stine Kronborg til SE og HØR om ekskæresten efterfølgende.

I 2008 møde René så Rikkemaija, og bliver stormende forelsket. Parret blev gift ved et storslået bryllup i november 2011 på Holckenhavn Slot på Sydfyn, og fik siden to døtre sammen.

- Jeg vidste, da jeg talte med hende første gang, at det her var kvinden i mit liv. Det var HENDE. Hun er smuk, lynende intelligent, og hun har lært mig, hvad kærlighed er. Hun giver mig plads til at være den, jeg er. Jeg kan bare være mig selv, og det er godt nok, fortalte René Dif i et interview til b.dk i 2012.

Men selv ikke en ring på fingeren var nok til at få kærligheden til at holde. Parret blev skilt. I en pressemeddelelse i maj 2014 oplyste René Dif og Rikkemaija, at skilsmissen er en fælles beslutning, men derudover ønsker de ikke at kommentere på sagen.

- Vi er ikke interesserede i at udtale os omkring vores private forhold og håber, at pressen vil respektere dette, udtalte Rikkemaija og René Dif i pressemeddelelsen.

René har det med at tiltrække kendte kvinder, og endnu engang havde Dif kastet sin kærlighed på endnu en kvinde fra TV. DR2s kendte børneadvokat Gry Rambusch og René afslørede forholdet i foråret 2015, og det holder eftersigende stadig.

Det er ikke kun blandt kvinderne, at kærligheden har været svær for René. René Dif er søn af en algeirsk far og en dansk mor, og han har to yngre brødre og en søster. Faderen var ikke en fremtrædende person i Difs liv, så han boede derfor hos sin mor på Frederiksberg. Den unge Dif var aldrig rigtigt interesseret i  det der med klasseværelser og bøger, og for meget krudt i nummeren resulterede i, at Dif blev smidt ud af flere forskellige skoler. Efter en lang tur, der tog ham igennem almindelige skoler, en specialskole, en friskole, en efterskole og sågar til en kristen skole, endte René med at søge helt andre veje end den boglige.  Han begyndte at få fritiden til at gå sammen med bøllerne fra den lokale bande, som han blev en del af i en tid, inden det begyndte at gå op for ham, at det måske ikke var et sted at bruge resten af livet.

- Jeg var nok også klar over, at det var på tide at komme ud af miljøet, som flere og flere forsvandt fra. Nogle tog sig sammen og kom i gang med noget. Andre kom i fængsel. Men jeg var en af dem, der blev hængende. Så fandt jeg et rederi, som jeg blev ved med at spørge, om jeg ikke kunne få et job. Til sidst sagde de ja. Min mor? Hun sagde ikke noget, fortalte René i et portræt til b.dk.

Han forlod skolen efter niende klasse og blev efter flere forskellige lærerpladser ansat på et krydstogtskib. Mens han var i Barbados, hørte René en lokal DJ i radioen og besluttede, at han skulle være DJ. Fra 1987 til 1995 spillede han som DJ i Norge, Danmark, Sverige og Grækenland.

I slutningen af samme periode mødte René Lene Nystrøm på et krydstogtskib i 1994. René Dif introducerede Lene for Claus Noreen og Søren Rasted, der netop stod og manglede en sangerinde.

- Søren og Claus lavede noget filmmusik til filmen ”Frække Frida” og mødte dér René som ud over at vende plader også kunne rappe. De snakkede om at lave noget pop- eller dancemusik sammen, hvis de kunne finde én der kunne synge. En dag hørte de Lene synge, og hun blev med det samme optaget i bandet, fortalte de i 1997 i et interview til Kultur for Unge.

Fra 1996 til 2001 udgav René og resten af Aqua, to albums samt 13 singler, der tilsammen solgte 33 millioner eksemplarer på verdensplan. René Dif skulle eftersigende have tjent 80 millioner kroner på at rappe og være skaldet, men pengene strømmede også ud af banken lige så hurtigt igen. Ferrarier, Porscher og andre luksusbiler blev konstant udskiftet og masser af dyre ure, fjollet tøj med rubinørne, årgangsvin, mad og boliger blev en del af Renés farlige vaner. I dag er alle pengene brugt op.

- Har vi råd til at købe Ferrarier? spurgte jeg ham. Det havde vi, så jeg gik ind til en Ferrari-forhandler og købte den, jeg så i vinduet efter at have siddet lidt i den. Den næste Ferrari købte jeg, fordi jeg havde læst, at der kom en ny. Jeg ringede til forhandleren og bad om at købe den nye, hvis han ville tage min gamle retur. Det var da en fed tid, fortalte René i et portræt til b.dk.

Igennem Aquas vandpjaskende succes blev der også flere gange spekuleret i stoffer og meget voldsomme fester. I et interview til en norsk radiokanal i 2011 afslørede Lene Nystrøm da også, at der jævnligt blev røget sjov tobak i bandet. Men aldrig mere end det.

- Vi har igennem årene røget et hav af joints. Hvis du spørger mig, så er størstedelen af bandets album i større eller mindre grad lavet på joints. Men det er også noget andet i Danmark, hvor det i manges øjne faktisk er ganske naturligt at ryge joints i skuespil- og musikmiljøet, og der er overraskende få, der i realiteten sætter spørgsmålstegn ved det, fortalte sangeren til det norske radioprogram P4.

Om kreativiteten kom fra røgen, er ikke til at sige, men faktum er, at til dato Aqua er det bedste sælgende popband i Norden nogensinde, og bandet bragede poppet igennem hele verdens højtalere, indtil de i 2001 valgte at gå hver til sit. Forklaringen var gnidninger mellem bandmedlemmerne. Musikfiskene svømmede hver til sit, og René Dif startede sin solokarriere.

Under forskellige navne har han udgivet adskillige singler, bl.a. "Let It All Out (Push It)", "The Uhh Uhh Song" og "Uhh La La La". Dog blev solokarrieren hurtigt afløst af andre nye tiltag.

For ved siden af musikken har René altid haft trangen til at gøre sig bemærket i andre genrer. Han udgav i 2002 en selvbiografi med navnet Popdreng, og i 2004 debuterede han på filmlærredet i filmene ”Den gode strømer” og ”Inkasso”. René har fra sine bedsteforældre arvet en passion for madlavning, og i 2006 åbnede han sin egen bar og restaurant med navnet Oil i det indre København. Dog måtte også denne fest lukkes ned, og restauranten gik konkurs i 2008.

Så kom året, hvor verden igen skulle svømme med i Aquas musikalske fiskedam. Aqua blev gendannet, nok mest af alt for at fylde pengeposerne på ny, i oktober 2007, og det var igen muligt at se Aqua feste løs på de skrå scenebrædder.

René Dif havde dog for alvor fået brandet sig som solokunstner, og i 2008 blev han kontaktet af TV2, som spurgte, om han ville medvirke som korleder i korsangskonkurrencen Allstars, hvor han skulle samle et kor fra Bornholm. Dif vandt finalen mod rapperen Clemens og hans kor, og sikrede sig dermed førstepræmien på 250.000 kr., som han havde valgt skulle gå til døgninstitutionen Sirius på Bornholm. René Dif har selv en i flere omgange boet på børnehjem, da moderen ikke altid kunne overskue sin søn. Derfor betød sejren ekstra meget for den musikalske herre.

- Det er vildt at få lov til at give Bornholm lidt tilbage. Det var trods alt der, hvor jeg startede min DJ-karriere, sagde han B.T. og roste både øen og deltagerne for den energi, der er blevet lagt i programmet til bt.dk.

Udover at have musikken i fingrene, så beviste Dif også, at han har salsasvingende ryster i benene, da han I september 2009 deltog i 6. sæson af underholdningsprogrammet ”Vild med dans”, hvor han dansede med Luise Crone Dons og endte på en 6. plads.

Sidst kunne man se René få køkkengryderne i kog i Masterchef køkkenet med kammeraten Umut ved sin side. Den nye skaldede kok imponerede med sensationel madlavning, og han kunne da også tage Mastercheftrofæet med under armen. Nu har René lanceret en foodtruck, som han turneer med over det meste af Sjælland, og her kan du smage burgere og René Chip og Dip.

 

Tidslinje:

 

René Dif
Ferrish Key, René Dip/Chip, Mista Dif, Dif
17. oktober 1967
54 år
Hailey Maija Dif (datter - 2013), Mabel Maija Dif (datter - 11. juli 2008), Daniella Dif (datter – 3. juni 1990)
Eks-kone Rikkemaija Nielsen, Lene Nystrøm, Ibi Støving, Stine Kronborg
Gry Rambusch
Musik (”Aqua” m. fl), TV (”Vild Med Dans”, ”Masterchef”, ”Allstars”), Film – ”Den gode strømer” og ”Inkasso”, Dip

Find din favorit kendis her:

Close