Mick Øgendahl

Foto: All Over Press

Hylende morsomme Mick Øgendahl er med sine 169 cm ikke en af de højeste komikere i Danmark ...

Fulde navn: Mick Øgendahl
Alias:
Fødselsdato: 7. april 1973
Familie: Tre børn med Marlene Øgendahl
Scoringer:
Partner: Gift med Marlene Øgendahl
Kendt fra: Komiker

 

Hylende morsomme Mick Øgendahl er med sine 169 cm ikke en af de højeste komikere i Danmark, men siden scenedebuten i 1993 på Cafe Din’s i København har han langsomt, men sikkert arbejdet sig frem til at være én af de mest succesfulde sjove mænd herhjemme.

Gummiansigtet Mick Øgendahl er kendt for sin energiske og kropsfyldte standup, der samtidig også sætter de almindelige danskere under luppen med intelligente observationer, som tit rammer en nerve hos publikum.

Øgendahl er vokset i på Horreby på Østfalster, inden han flyttede til Næstved for at studere på HTX, hvor han gik på maskinlinjen.

Skolen var bare ikke stedet for Mick, det var mere spændende at optræde, så da han besluttede sig for at forfølge drømmen på fuld tid, droppede han uddannelsen i Næstved og flyttede til København.

Og drømmen om at leve af grin blev opfyldt. Karrieren har indtil videre bragt ham roller i adskillige tv-serier og film, han har lagt stemmer til animationsfilm, udgivet fem stand up soloshows og kan i dag kalde sig mangemillionær - alene på baggrund af sit hårde arbejde og sin evne til at få folk til at grine.

Men den famøse bagside af medaljen ramte Mick Øgendahl, som den har ramt så mange kendte før ham. Under optagelserne til TV-serien ”Tomgang” - som Mick skrev, instruerede og spillede hovedrollen i – slog det pludselig klik for ham.

Han kunne ikke længere skelne mellem virkeligheden – altså hans eget liv – og den rolle, han spillede i ”Tomgang.” I serien var hans karakter ulykkeligt forelsket i Mie (spillet af Sarah Grünewald), men på grund af stress og overanstrengelse troede Mick pludselig, at det var virkelighed - hans mentale tilstand var kørt helt af sporet.

- Jeg klikkede konstant frem og tilbage mellem den ene og anden virkelighed sådan inden for tre sekunder, tik tik tik tik tik. (…) Det var så absurd. Vi var midt i optagelserne, og vi havde et helt produktionshold kørende, men jeg sagde til Michael: ”Du er kraftedeme nødt til at køre mig til psykiatrisk afdeling i Hillerød,” fortalte Mick ærligt i et interview med Euroman i 2014.

Sammenbruddet var en realitet. Arbejdspresset krydret med illusionen om at være den perfekte familiefar for sin kone, Marlene Øgendahl, og deres tre børn, var blevet for meget - Mick var ramt af stress. Hårdt.

Det vigtigste for ham på tidspunktet var dog, at hans børn ikke så ham på den måde, så da han ringede til sin kone og fortalte om sammenbruddet, sagde han samtidig, at han ikke vidste, hvornår han ville komme hjem igen. Han var indlagt i to dage i alt.

Sarah Grünewald, som Mick Øgendahl spillede overfor i ”Tomgang”, oplevede personligt nogle af de små skift i personligheden, som Mick led af, inden han blev indlagt. Her skiftede han konstant fra at være stand up-komiker til at være far til at være ”Mathias” fra ”Tomgang”.

- Mick er en rigtig dygtig skuespiller, og når kameraet tænder, har Mick og jeg en flirt kørende i rollerne som Mathias og Mie. Men når kameraet slukker, så har han en dejlig kone og jeg selv en dejlig mand, så der har aldrig været følelser mellem os, sagde den smukke Sarah Grünewald om Mick i 2014.

Kolleger overtog midlertidigt de shows, han skulle optræde med, han blev som led i en aftale afsat som instruktør på ”Tomgang”, så han fik mere luft under produktionen, og fjorten dage og adskillige psykologsamtaler senere var han tilbage hos resten af produktionsholdet. Her lagde han ikke skjul på, at han var gået ned med flaget, og blev derfor mødt med masser af kærlighed og støtte.

Hvad der fik ham til at bukke under i første omgang har Mick tænkt længe over siden.

- Når man er komiker, vil man også gerne tages alvorligt. Det med at være sjov er en alvorlig ting, men det bliver det ikke rigtig anset for. Hvis jeg nu også kunne skabe nogle karakterer og lave personinstruktion, så … jeg ville fandeme bare gerne bevise, at det kunne jeg også. Men det kunne jeg så ikke. Måske var det også en eller anden leflen for anmelderne, fortalte Mick Øgendal til Euroman om ”Tomgang”, der ellers har høstet fine anmeldelser.

 

Tidslinje:

 • 1993: Stand up debut på Cafe Dins
   
 • 2002: Turnerer med sit første soloshow ”Micktrix”
   
 • 2006: Får et barn
   
 • 2007: Gift med Marlene Øgendahl
   
 • 2008: Får et barn
   
 • 2011: Køber hus i Holte til familien
   
 • 2012: Har en samlet formue på omtrent 15 mio. kroner - Mick Øgendahl: Mangemillionær
   
 • 2013-: Laver serien ”Tomgang”
   
 • 2014: Får et sammenbrud og indlægges på psykiatrisk afdeling i Hillerød
   
 • 2014: Vender tilbage til arbejdet og står frem med sin historie om sammenbruddet i magasinet Euroman - Mick Øgendahl indlagt på psykiatrisk afdeling: Mine børn ...

Find din favorit kendis her:

Close