Michael Maze

(Foto: Mikael Rieck)

Det batsvingende bordtennis-hunk har haft en blændende international bordtenniskarriere ...

Hvor de fleste professionelle bordtennisspillere sikkert er rigtig gode til “rundt om bordet”, så er Michael Maze noget nær Danmarksmester i “rundt om blokken” – det batsvingende bordtennis-hunk har nemlig været i kanen med nogle af landets mest eftertragtede babes – sideløbende med en blændende international bordtenniskarriere.

Michael Maze er Danmarks bedste bordtennisspiller gennem tiderne, og startede sin karriere som mange andre teenagere, der keder sig: Ved at spille bordtennis på det lokale fritidshjem. I hans tilfælde lå det i Faxe.

Michael syntes – modsat mange andre - at spillet var rigtig sjovt. Så hans mor tog mig ham derfor med ned i den lokale bordtennisklub, og siden da er det gået slag i slag.

Det internationale gennembrud kom i 2004, da Maze vandt turneringen Europa Top 12 – og i 2005 blev han årets sportsperson i Danmark. Men det var blot begyndelsen.

Michael Maze har opnået en lang række imponerende internationale resultater i sin karriere, heriblandt EM-guld i single i 2009 og EM-guld for hold i 2005.

Derudover har han deltaget i OL fire gange og hentede en bronzemedalje hjem ved legene i 2004 med makkeren Finn Tugwell.

Det er tidligere blevet vurderet, at Michael Maze via sponsorindtægter løn, præmiepenge og bonusordninger tjener et sted mellem tre og fire mio. kr. om året.

Enkelte vil måske påstå, at Michael Mazes bedste erobringer ikke findes i bordtennis-verdenen – men derimod hos det modsatte køn.

Han har været sammen med den dengang CBS-studerende frækkert, Petra Aagaard, og har i flere år også dannet par i fem år med badmintonspilleren Ann-Lou Jørgensen.

Den charmerende batmand har også haft succes med at gafle flere kendte danske kvinder, heriblandt Ibi Støving i 2012 og Michala Kjær i 2013.

I 2012 dannede han angiveligt par med Ibi Støving i et halvt år, efter de to mødtes, da Ibi interviewede sportsmanden om hans tøjstil til miinto.dk.

Pingpong-drengen blev i 2013 opereret i hoften på Københavns Privathospital på grund af en idrætsskade, som gjorde at han i en periode humpede rundt på krykker.

Mens han kom sig efter operationen, havde Michael, der officielt var bosat i Monaco, valgt at komme til kræfter i Michala Kjærs 430 kvadratmeter store pragtfulde palæ i Hellerup, hvor han overnattede flere nætter.

Den pigeglade playboy havde vundet så meget tillid hos den unge, smukke rigmandsdatter, at i hvert fald hendes sorte Range Rover stod til rådighed for ham, når end han lystede.

Michael Maze forlod som 16-årig Danmark for at satse på sin sportskarriere, men med succesen fulgte også ensomheden.

- Jeg er gået glip af min lillesøsters konfirmation - alt det sociale. En overgang var jeg slet ikke med til familiefødselsdage. Mit hjem er min kuffert, så ja – det kan være ensomt, har bordtennismesteren sagt til Billed-Bladet.

Når han endelig var i Danmark, skulle der ske noget, og det betød byture med vennerne, og gerne på Remees natklub ZEN.

Efter 17 år i udlandet er Michael vendt hjem i 2015:

- Jeg har levet et rakkerliv i en kuffert, og nu er jeg pludselig hjemme og er det samme sted i mere end en uge ad gangen, det nyder jeg, sagde Michael Maze.

Det er en knæskade, som har sendt battæmmeren retur til Danmark.

- Jeg er skadet, så jeg kan ikke spille og rejse så meget, som jeg kunne tidligere og de sidste par år har det trukket lidt at komme tættere på ens familie, erkendte han.

Samtidig er Maze også blevet ældre, og tanken om en kæreste, børn og et mere stabilt familieliv virker fristende.

- Det er ikke bevidst, at jeg er single, men det er svært at finde en kæreste, når man er så fokuseret på sin sport. Jeg har rejst op til 250 dage om året, det kan man ikke byde en kæreste. Skulle hun så bare sidde et sted og kukkelure med nogle børn? Lød det fra Michael Maze i Billed-Bladet.

For Michael er ikke færdig med at spille bordtennis. Men hvor sporten indtil nu har sat en dæmper på de romantiske muligheder, så vil han ikke længere lade træning og turneringer komme før kærligheden.

- Nu får jeg mere ro og vil rejse mindre, så mon ikke der på et tidspunkt vil komme en kæreste - altså hvis der er nogen, der kan holde mig ud, smilede den hjemvendte sportsmand til Billed-Bladet.

Michael John Maze
1. september 1981
40 år
Petra Aagaard, Ann-Lou Jørgensen, Ibi Støving, Michala Kjær, Maria Bang Jensen
Bordtennis, sportsstjerne
Deltager i "Vild med dans" i 2019

Find din favorit kendis her:

Close