Reality22. januar 2021

Alva Madsen strandet i Dubai: - Ikke det værste sted at være fanget

Danskere som influencer og tv-kendissen Alva Madsen, der er på ferie i Dubai, er nu strandet der, fordi Transportministeriet har lukket for indrejser fra ørkenstaten. Det bekymrer dog overhovedet ikke Alva, som nyder livet i Dubai og mener, at det meste skyldes, at folk er misundelige på hende.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-01-22_kl._13.56.26.png
 Foto: Privat

Udadtil ser livet ikke ud til at være helt værst lige nu for influencer og tv-stjerne Alva Madsen, som er på ferie i Dubai. Hun kan bare ikke komme hjem derfra.

I dag lukkede transportministeriet nemlig ned for indrejse til Danmark fra Dubai. Men det bekymrer ikke den 17-årige Instagram-kendis.

- Det er egentlig ikke noget, der stresser mig super meget. Som du kan se, så er det her ikke det værste sted at være fanget, siger Alva til SE og HØR.

- Vi kan jo altid komme hjem, fordi vi er danske statsborgere, så de kan ikke sige til os, at vi ikke må komme hjem. Jeg håber, at der er direkte fly, når vi skal hjem, fordi det ville være rarest. Men jeg tror bare, det handler om at sende et signal til os om, at de ikke vil have, at folk rejser.

SE og HØR fanger den unge stjerne til et interview over Zoom, mens hun sidder ved poolkanten med sin søster Emma Mathilde. Her nyder den dagens frokost under den blå himmel, mens de både ryger vandpibe og får serveret drinks.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-01-22_kl._13.57.11.png
 Foto: Privat

Alva blev kendt, da DR3-serien om hende og hendes far Jens løb over skærmen for et år siden (Foto: Privat)

Alt sammen noget, som vi ikke kan i Danmark. Og det er altså ikke kun pga. vejret - men pga. de restriktioner, som lige nu er gældende. De er dog ikke helt lige så strenge i Dubai.

Ekspert: Luk for rejser!

Ifølge Viggo Andreasen, som er lektor i matematisk epidemiologi for Naturvidenskab og Miljø på RUC, har det enorm betydning, hvis man vil holde mutationerne ude af landet, at man indskrænker flyrejser.

- Lige nu givet det god mening at indskrænke flyrejser for at holde nye varianter ude.

Hvis du var statsminister, ville du så lukke for oversøiske rejser?

- Ja, det ville jeg nok. Man køber sig tid med det. Mutationerne ville komme på et tidspunkt, men der er en verden til forskel på, om får dem nu, om et par uger eller om en måned.

Selvom en forsinkelse på et par uger ikke nødvendigvis lyder af meget, understreger han, at det kan være en verden til forskel, da situationen i dag er som den er.

Ingen risiko

Du skal bære mundbind overalt i det offentlige rum, men du må tage det af ved poolen og på restauranter. Derudover er der også skærpede krav til afstand og antal, forsikrer Alva. Hun absolut ingen betænkelighed ved at være rejst afsted.

Du er rejst midt i en pandemi med skærpede rejsevejledninger, har du slet ikke dårlig samvittighed?

- Nej. Jeg ved, at jeg ikke kommer til at gøre noget. Jeg udsætter ikke nogen mennesker for nogen risiko overhovedet. Jeg bliver testet, før jeg skal hjem, når jeg lander, og efter jeg har været i isolation i et par dage. Så der er ingen fare for, at jeg tager noget med hjem, svarer Alva.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-01-22_kl._13.56.13.png
 Foto: Privat

Alva er i Dubai med sin søster Emma Mathilde og nogle af deres venner (Foto: Privat)

Bliver gerne væk

Med det nye indrejseforbud fra Dubai ser det noget besværligt ud for Alva, hvis hun skulle blive træt af sol, pool og luksus og ville hjem til Danmark. Det tager hun dog ikke tungt.

- Jeg havde en billet hjem den 19. januar, men selv hvis der ikke havde været de nye restriktioner, så tror jeg, at jeg var blevet. Jeg har ikke noget behov for at komme hjem til grå og kolde Danmark, siger hun og fortsætter:

- Nu siger statsministeren jo, at vi skal blive væk, men det er ikke noget problem for os. Det vil vi meget gerne.

Den blot 17-årige tv-stjerne forstår ikke, at folk er så sure på influencere som hende, Lea Hvidt Kessler og flere danske sportsstjerner, som er rejst til Dubai. Alva har dog et bud på, hvad der ligger bag.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-01-22_kl._13.56.45.png
 Foto: Privat

I Dubai kan Alva gøre alt det, hun ikke kan i Danmark. Og hun er ikke bekymret for at slæbe smitte med hjem til Danmark, når hun på et tidspunkt vil hjem (Foto: Privat)

- Jeg tror, det handler om, at der ikke må være forskel på mennesker. Det er meget jantelovs Danmark. Nogen sidder indespærret i det grå og kolde vejr, og så synes de ikke, at vi skal have lov til at lave noget andet, lyder det fra Alva.

Tror du virkelig, det handler om, at folk er misundelige og ikke, at folk gerne vil overholde reglerne, så vi kan komme over den her pandemi hurtigst muligt?

- Jeg tager det jo også alvorligt. Ellers ville jeg da holde en stor technofest, hvor alle står uden afstand. Det vil jeg så gerne, men jeg gør det ikke, svarer hun.

Det er værre i Danmark

Ifølge Alva er der i Dubai et lavere smittetryk, end der er i Danmark. Og helt generelt mener hun, at det er langt mere sikkert at være i sydens sol frem for derhjemme.

- Det er godt, at der er åbent her, for i København er der ”shuffi-party” (kokainfest red.) over det hele. Det er ikke min kop te, jeg kan meget bedre lide det her, siger Alva og fortsætter:

- I Danmark til de her fester er der ingen, der holder afstand, så på den måde er det meget nemmere at blive smittet derhjemme end her.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-01-22_kl._13.56.54.png
 Foto: Privat

På Instagram har Alva over 12.000 følgere, som følger trofast med i hendes eksklusive liv (Foto: Privat)

Alva mener ikke, at hun som influencer og tv-kendis har et ansvar for sine mange følgere.

- Jeg deler bare mit liv, og jeg er sikker på, at mine følgere godt ved, at der følger et ansvar med, når man rejser, hævder hun.

Det forsvar kan kommunikationsekspert Anna Thygesen, som er direktør i firmaet Wedocommunitions til dels godt følge. Det forklarer hun til SE og HØR.

- Jeg tror, at de mere provokerende personligheder som Bendtner, Pitzner og sådan nogle, har følgere, der er ligeglad. Hvis følgerne synes, det er interessant, så hænger de på.

- Og så er det med til at skabe en masse virak om dem. For at citere Spies, så er dårlig omtale bedre end ingen omtale, siger hun til SE og HØR.

Ligeglad med Mette F.

Den 17-årige tv-stjerne giver heller ikke meget for statsminister Mette Frederiksen, som for nylig rettede en skjult kritik mod danskere, som trods pandemi og røde rejsevejledninger vælger at tage til Dubai.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-01-22_kl._14.32.40.png
 Foto: Privat

I Dubai lever Alva livet sammen med sin søster Emma Mathilde - uden hårde restriktioner eller den store frygt for corona (Foto: Privat)

- Jeg synes, det er mærkeligt at gå efter influencere som en gruppe, men det må hun sgu selv om Mette-pigen, griner Alva.

"Fars pige"-stjernen har været i Dubai i to ugers tid, og hun har altså ingen planer om at rejse hjem lige foreløbig.

Sponsoreret indhold