Markus Grigo

Markus Grigo

Markus Grigo

Foto: Kaspar Wenstrup

"Den store bagedyst"-dommer Markus Grigo er uddannet kok og bager. I mange år har han dog arbejdet som konditor og dessertkok...

I ”Den store bagedyst” kan seerne næsten altid ane et smil i Markus Grigos ansigt.

Men bag det muntre ydre gemmer han på en opvækst, der bestemt ikke kan betegnes som lykkelig.

Det har den tyskfødte kok tidligere fortalt til DR.dk.

– Det er ikke en barndom, jeg har lyst til at opleve igen. Min far var voldelig og slog os børn med både træpinde, sko og knytnæve.

– Engang kastede han vores fjernsyn ud ad vinduet, og det eneste, jeg kunne tænke, var: ”Hvornår er det mig, han kaster samme vej?”.

– Mine søskende og jeg blev mobbet, både fordi vi var tilflyttere, og fordi vi var fattige. Så vi havde ikke penge til nyt, smart tøj. De andre i skolen sagde altid: ”Der kommer Grigo’erne”, mens de kiggede hånligt på os, fortæller dommeren fra DR’s bageprogram.

I slutningerne af 80’erne rykkede Markus Grigo fra Tyskland til London for at arbejde med mad.

Og siden hen fik en dansk pige ham til at flytte til Danmark.

I dag er Markus Grigo far til to børn, og han mødte sin nuværende kæreste på Tinder.

tinder-match

Dating-app'en Tinder er ikke kun for unge, der er ude på en hurtig scoring. Det kan "Den store bagedyst"-dommeren Markus Grigo skrive under på.

Han fandt nemlig sin nuværende kæreste på Tinder. Det afslørede han i et stort interview i BILLED-BLADET i oktober 2017.

- Jeg tænkte, at jeg ville gi' det en chance - heldigvis er Tinder ikke bare en scoreapp. I min alder søger langt de fleste faktisk en partner, og jeg fandt min dejlige kæreste, fortæller den tyskfødte dessertkok til BILLED-BLADET.

Grigo danner par med Susanne, der bor i Brønshøj med sin 10-årige søn.

- Vi er meget glade for hinanden, og planen er, at vi skal flytte sammen på et tidspunkt, fortæller Grigo, der selv bor i Helsingør og har børnene Christopher på 19 og Caroline på 16 fra et tidligere ægteskab.

I interviewet fortæller "Den store bagedyst"-dommeren, at det var en dansk pige, der fik ham til at flytte til Danmark i 1991. Inden da boede og arbejdede han som konditor i London, hvor han blandt andet kreerede desserter til nu afdøde prinsesse Diana.

Men arbejdet som kok endte med at koste ham ægteskabet, afslører han.

- Det blev min identitet, og jeg kunne ikke stoppe igen. Jeg har knoklet røven ud af bukserne, og for otte år siden blev jeg skilt fra min ekskone på grund af det. Jeg var for lidt hjemme. Det blev en øjenåbner, fortæller en ærlig Grigo.

Markus Grigo
Christopher (søn)
Caroline (datter)
Susanne, som han mødte på Tinder.
Dommer i "Den store bagedyst".
Bager og dessertkok

Find din favorit kendis her:

Close